Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Додаткові виплати військовим – хто може розраховувати на 100 тис. гривень

Доплати відображають визнання важливості внеску військовослужбовців та оборонців в безпеку та незалежність України

Фото: Володимир Зеленський/Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В серпні військові отримають доплати за два місяця

Фото: Володимир Зеленський/Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські військові, які боронять нашу країну від російських окупантів, заслуговують на належну грошову винагороду. І лише після місяця, як був прийнятий закон про доплати захисникам, нарешті були розблоковані виплати військовослужбовцям за новими правилами.

Сайт Pro Гроші пропонує розібратися в тому, що варто знати про виплати військовим.

9 серпня під час засідання Кабінету міністрів було ухвалено рішення щодо додаткових виплат українцям, які залучені до захисту держави.

Це дозволило повністю запустити у дію вже ухвалений закон, оскільки без роз'яснень уряду це було неможливо. В результаті, всі військові, які мають право на виплати, зможуть отримати кошти за два місяці – за червень та липень.


Хто може розраховувати на 100 тис. гривень

Велике досягнення полягає у визначенні додаткових виплат для військових, які безпосередньо беруть участь у захисті України від російських окупантів. Під час воєнного стану солдати, які здійснюють бойові чи спеціальні завдання, матимуть можливість отримувати додаткові виплати в розмірі 100 тисяч гривень. Також на такий розмір виплат мають право:

  • особи, які отримали поранення (травму, контузію, каліцтво), під час захисту батьківщини;
  • люди, які були захоплені в полон (крім тих, які добровільно здалися) або досі є заручниками;
  • українці, які інтерновані в нейтральні країни.

Кому будуть виплачувати 50 тис. гривень

Особам, які беруть на себе відповідальні завдання у рамках органів військового управління, штабів угруповань військ, тактичних груп, командування та штабів військових частин, надається можливість отримати збільшену винагороду в розмірі до 50 тисяч гривень. Ця додаткова виплата буде обчислюватись пропорційно до тривалості виконання завдань.

Хто отримуватиме додаткові 30 тис. гривень

Згідно з новою постановою, до переліку одержувачів додаткових виплат у розмірі 30 тисяч гривень входять військові, які здійснюють такі завдання:

  • протиповітряне прикриття та наземна оборона критичних об'єктів;
  • забезпечення Сил оборони згідно з бойовими та логістичними розпорядженнями;
  • здійснювання бойового чергування на блокпостах.

Крім того, бійці Національної гвардії та прикордонники також приєднуються до списку отримувачів цих додаткових виплат.

Хто ще може претендувати на додаткові виплати

У рамках змін у системі виплат військовослужбовцям в Україні, з'явилися додаткові виплати для різних категорій військових, а саме:

  • строковикам, які знаходяться на військовій службі, передбачено додаткову виплату в розмірі 6 тисяч гривень. Варто зазначити, що вони можуть за бажанням мобілізуватися;
  • курсантам передбачені виплати у розмірі 2 350 грн;
  • інструкторам військових навчальних центрів належать додаткові виплати від 15 до 30 тисяч гривень. Розмір винагороди залежатиме від рівня їхньої кваліфікації.

Вводячи додаткові виплати для різних категорій військовослужбовців, Україна визнає важливість ролі та внесок кожної групи військових у забезпечення національної безпеки та ефективної оборони країни.

Раніше ми повідомляли, чому деяким військовим відмовляють у виплатах. Також ми писали, скільки насправді заробляють військові пілоти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.