Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні почали діяти нові валютні обмеження – що не можна робити

Різницею "ринкового" та "карткового" курсу активно користуються заповзятливі українці

Колаж: Pro Гроші

Є потреби на які можна переказувати гроші за кордон із гривневих карток

Колаж: Pro Гроші

З 5 жовтня в Україні запровадили заборону на P2P-перекази з українських гривневих карток на закордонні валютні. Ви і надалі можете переказувати кошти за кордон, але лише на певні потреби. Все для того, аби хоч трохи стабілізувати валютний ринок.

Таке рішення ухвалив Національний банк України (НБУ).

Переказувати гроші за кордон із гривневих карток можна лише на оплату:

  • навчання (на рахунки навчальних закладів);

  • лікування та транспортування хворих;

  • витрат, пов'язаних із смертю;

  • аліментів.

Переказувати гроші між гривневими платіжними картками українських банків ще можна. Навіть, якщо ви перебуваєте в іншій країні. Також зберігається дозвіл на Р2Р-перекази з валютних платіжних карток українських банків на картки іноземних фінансових установ. Однак є щомісячний ліміт у розмірі 100 тисяч гривень.

Важливо ще й те, що різницею "ринкового" та "карткового" курсу активно користуються заповзятливі українці. Вони переводять за кордон гривні, щоб отримати іноземну готівку за нижчим курсом.

Чого чекати від курсу у жовтні

Раніше сайт Pro Гроші опитав економічних експертів, які спрогнозували, що відбудеться з курсом долара цього місяця. Фахівці переконані, що жодних передумов для серйозного зміцнення національної валюти немає.

Економіст та аналітик Олексій Кущ заявив, що курс по 50 грн/дол. у жовтні ми ще не побачимо, а от по 45 грн – можемо. За словами аналітика, для нинішньої ситуації волатильність у 2-3 гривні в той чи інший бік (42-45 грн/дол.) абсолютно нормальна.

Раніше ми писали, чому зараз немає серйозних причин для різкого зростання долара. Сайт Pro Гроші також розповідав, що НБУ запровадив нові валютні обмеження для українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.