Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Час захищати свою гривню": що відбувається на валютному ринку

Жодних передумов для серйозного зміцнення національної валюти поки немає

Колаж: Pro Гроші

НБУ був вимушений друкувати гроші

Колаж: Pro Гроші

Валютний ринок наразі є дефіцитним. Все через те, що Нацбанк на сьогодні не в змозі підтримувати всі його сегменти, і тому він був вимушений друкувати гроші.

Про це стверджує член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

"Чому НБУ встановив офіційний курс на рівні 36,6 гривень за долар, а валютний ринок відпустив, і він борсається на рівні 42 гривень за долар? Нацбанк на сьогодні не в змозі підтримувати всі сегменти валютного ринку", – говорить Олег Пендзин.

Для того щоб фінансувати ведення війни та якось перекрити дефіцит, НБУ був вимушений друкувати гроші. Це призводить до збільшення інфляції та падіння національної валюти. За словами експерта, саме через це люди починають скуповувати долари.

"Коли звичайна пересічна людина побачила ці цифри, якою буде її перша думка? Треба захистити свою гривню, тобто купити долари. Можна захистити гривню, поклавши гроші на депозит, але він дасть вам максимум 17% річних, при тому, що в нас 30% інфляції, це означає, що такий вихід вас не влаштовує", – каже економіст.

Чого чекати від курсу у жовтні

Раніше сайт Pro Гроші опитав економічних експертів, які спрогнозували, що відбудеться з курсом долара цього місяця. Фахівці переконані, що жодних передумов для серйозного зміцнення національної валюти немає.

Економіст та аналітик Олексій Кущ заявив, що курс по 50 грн/дол. у жовтні ми ще не побачимо, а от по 45 грн – можемо. За словами аналітика, для нинішньої ситуації волатильність у 2-3 гривні в той чи інший бік (42-45 грн/дол.) абсолютно нормальна.

Раніше ми писали, чому зараз немає серйозних причин для різкого зростання долара. Сайт Pro Гроші також розповідав, що НБУ запровадив нові валютні обмеження для українців.

Що відбувається з курсом валют, можна дізнатися в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.