Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Ощадбанку можуть обманювати щодо карток: якій інформації краще не вірити

Співробітниця Ощадбанку обманом змусила клієнтку отримати кредитну картку "Мій комфорт", а потім відмовлялася її закрити

Фото: Ощадбанк, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Клієнтці Ощадбанку нав'язали кредитну картку обманом

Фото: Ощадбанк, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Клієнтці Ощадбанку довелося відкрити кредитну картку, хоч вона не мала наміру отримувати її. Але працівниця відділення запевнила, що такі картки повинні мати всі клієнти, кому нараховують пенсію чи заробітну плату. Це виявилося неправдою.

Скаргу опублікували на портал Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком Viktoriia1271, розповіла про дзвінок з відділення Ощадбанку в м. Новий Буг Миколаївської області. Співробітниця повідомила про необхідність отримати нову картку, яка нібито повинна бути в кожного клієнта. Також, щоб активувати рахунок, жінка мала обов’язково хоч раз розрахуватися в магазині, витратити невелику суму кредитних коштів і відразу погасити заборгованість.

"Підписала папери. Отримала картку. Вже вдома виявила, що мені просто нав’язали кредитну картку "Мій комфорт", яка навіть не іменна. Тобто співробітниця мене просто обманула. Тоді ж прийшло повідомлення, що на картку схвалено кредит в сумі 10 000 грн (ніби я робила заявку). Наступного дня кредит збільшили до 30 000 грн", – розповіла клієнтка.

Вона вирішила закрити карту, тож знову пішла до відділення. Але тільки з третьої спроби вдалося здійснити задумане. Жінку обслуговувала та ж працівниця. Спочатку вона заблокувала кредитний ліміт, потім відмовлялася закривати рахунок, аргументуючи це вимогою банку, а наприкінці повідомила, що закриття треба чекати три місяці.

Чому банкноти можуть не прийняти в касі Ощадбанку

Відповідно до постанови НБУ № 50-0006/6961 фінансові установи повинні приймати деякі старі купюри та здійснювати обмін на іншу валюту. Ознаки, що не суперечать обміну:

  • локальні потертості (часткова втрата фарби на зображеннях) та/або втрата папером жорсткості;
  • плями, загальна кількість яких не перевищує трьох штук діаметром до 5 мм кожна;
  • надриви або надрізи до трьох штук довжиною до 3 мм кожен;
  • отвори та проколи не більше чотирьох штук діаметром до 1 мм кожен;
  • відбитки штампів/печаток, написи, видимі в ультрафіолетових променях, загальна площа яких не перевищує 200 мм².

Але з клієнтом Ощадбанку сталася ситуація, коли йому відмовили у прийомі стодоларової купюри. Працівниця на касі зауважила, що не може віддати гривні замість доларів, бо банкнота "стара". З цими словами погодилася керівниця відділення, яка знайшла на папірці один розрив довжиною 4 мм.

Скарги не подіяли, тож чоловік був змушений покинути Ощадбанк без гривень. Водночас він уточнив, що наступній у черзі жінці також відмовили в обміні, бо на її купюрі був маленький штамп.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що оформити "Картку киянина" буває проблемно та позповідав, що можуть не зробити в Ощадбанку. Також ми повідомляли, що клієнти Ощадбанку не мають доступу до банкоматів у відділеннях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.