Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В деяких українців проблеми з додатком Приват24: що може статися

Клієнти не можуть довести свою правоту, оскільки в історії транзакцій не відображаються операції

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через збої в системі клієнти не бачать реальну історію операцій на карті

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Гроші, які нараховують українцям на банківську карту, не доходять до адресата. Водночас є сповіщення про успішну транзакцію, але сума коштів на рахунку не змінюється. Клієнтам доводиться чекати, поки ПриватБанк розбереться в проблемі, але в результаті – залишаються ні з чим.

Кілька схожих історій опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач послуг національного банку Дмитро Пилипенко зазначив, що отримав сповіщення у Приват24 про зарахування 215 доларів. Суму автоматично конвертували в гривні, що доводить запис в історії операцій, але на рахунок фінанси не поступили. Тобто розмір особистих грошей залишився попереднім, у виписці по карті відповідної суми також немає.

Після звернення в техпідтримку онлайн чоловіка попросили чекати 3 робочі дні. Але минув тиждень, а ситуація залишилася незмінною. Тож він вирушив у місцеве відділення, де оператор створив заявку на повернення, розгляд якої, за регламентом ПриватБанку, складає 45-120 днів. Як зауважили представники фінустанови, клієнти можуть самостійно відобразити операції повернення у виписці.

Для цього потрібно сформувати її в сервісі довідок, який знаходиться за шляхом "Послуги" –"Довідки" – "Виписка" – "Виписка по картці / рахунку". Як з’ясувалося згодом, гроші дійсно прийшли раніше, але користувач недогледів збільшення суми на рахунку, оскільки стався збій у додатку і транзакція не відображалася.

Тимчасові складнощі з виписками у застосунку

На початку січня зі схожою проблемою зіткнувся інший клієнт ПриватБанку з ніком Andryi. Він успішно повернув кошти з інтернет-магазину, проте на балансі сума не змінилася, у виписці на карті операція не відобразилася. Довгі розмови з операторами не допомогли, як і надіслані скріни з історії транзакцій: представники фінустанови просили шукати причину збою в системі онлайн-магазині.

Втім невдовзі визнали, що технічна помилка сталася саме у ПриватБанку, та пообіцяли виправити її за кілька днів. А далі клієнт став свідком незрозумілих змін в інформації по своїй карті: "Після другого звернення через 12 днів банк вирішив легалізувати все, що відбулося раніше, відмінусувавши суму повернення від залишку на карті, зазначивши дані у виписці операцій. Через добу запис зник".

Як результат – минув місяць з моменту початку історії (кошти мали нарахувати ще 4 січня). У відповідь на скаргу співробітники банку зазначили, що наразі спостерігаються тимчасові складнощі з відображенням операцій повернення у Приват24. Але коли їх зможуть усунути, не уточнюють.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Приват24 з'явилися нові функції. Також ми повідомляли, що пенсіонерам складно стати клієнтами ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.