Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українець "обпікся" на державній позиці – чому ПриватБанк не повернув гроші

Українець придбав військові облігації та не може забрати кошти через перевипуск картки

Фото: УНІАН, Unsplash, Міноборони. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк не повернув клієнту облігації військової позики

Фото: УНІАН, Unsplash, Міноборони. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку на початку березня минулого року купив облігації військової позики. Тривалість очікування – рік, тож термін сплив і кошти мали повернутися на рахунок чоловіка. Але почалися проблеми, пов’язані з карткою.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком None Null, розповів, що 1 березня чекав, поки на банківську карту прийдуть гроші, витрачені на купівлю облігацій. Але навіть через кілька дній рахунок не поповнився. Клієнт був змушений звернутися до служби підтримки та оформити заявку на розгляд ситуації. Результат обіцяли протягом доби.

Але станом на 7 березня питання досі не закрите. Чоловік поїхав у відділення ПриватБанку, але співробітники нічим не змогли допомогти, бо там не займаються облігаціями військової позики.

"Також намагався зв’язуватись із службою підтримки 3700, але через нерозуміння цієї системи і, звичайно, мої проблеми зі слухом, ефективної комунікації досягти не вдалось. Після телефонної розмови з фахівцями, які напряму пов’язані з облігаціями, вияснилося, що проблема в перевипуску картки для виплат. Приватбанк не може повернути мені кошти на той номер картки, що був вказаний раніше", – зауважив клієнт.

Чоловік сильно здивувався, чому купівля прив’язана не до рахунку. Ще більш дивним зауважив факт того, що процес донесення інформації про зміну картки та потреба актуалізувати її покладена на клієнта, а не на менеджерів. Тобто користувачу послуг довелося самостійно знаходити шляхи оновлення даних.

Чим закінчилася історія

Українець попросив онуку поговорити з відповідальним працівником фінансової установи, втім вона поставилася скептично до прохання, розуміючи, що це порушення банківської таємниці. В жодному разі оператори не повинні спілкуватися з незнайомими особами, які не підтверджують свою приналежність до банку, тим паче надавати їм персональні або фінансові дані інших клієнтів.

"Дзвінок таки відбувся, але через проблеми зі зв’язком у обох сторін результату не було. Пізніше ми зв’язались зі службою підтримки, аби передати номер картки таким способом: на сайті в особистому кабінеті ми підключились до спеціаліста і скопіювали дані туди, аби номер прикріпили до заявки", – зауважив українець.

Але жодної інформації з боку банку досі не отримав. Клієнт не знає, на якій стадії розгляду та вирішення перебуває його заява.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк без причини відмовив клієнту в послузі. Також ми повідомляли, що ПриватБанк змінив процес реєстрації клієнтів, і розповідали, що тепер робитимуть українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.