Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк без причини відмовив клієнту в послузі – що це спровокувало

Через бюрократичну тяганину клієнт ПриватБанку не зміг купити лот на нідерландському аукціоні

Фото: НБУ, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Аукціон для клієнта ПриватБанку пройшов негативно

Фото: НБУ, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українському підприємцю ПриватБанк відмовив у купівлі валюти, тож він не зміг придбати автомобіль на загальноєвропейському аукціоні Troostwijk.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач з ніком Bogdan12121979 розповів, що займається підприємницькою діяльністю. Він вирішив купити автомобіль на аукціоні Troostwijk – нідерландському майданчику, що функціонує майже сто років і має світову репутацію. За словами українця, всі операції прозорі та відповідають європейському законодавству, а процес купівлі дуже швидкий. На аукціоні можна прозоро і за вигідну пропозицію придбати будь-що, миттєво оплатити онлайн та забрати свій лот.

Умовою, за якою працює Troostwijk, є перерахування потрібної суми максимум за два дні, після чого одразу з’являється можливість отримати товар. Також, як уточнив клієнт ПриватБанку, інвойси (рахунки по операціях) формуються системою онлайн, тож ні від продавця, ні від покупця не вимагають великої кількості документів. Ця практика сформувалася давно та ніколи не викликала невдоволення сторін.

Але через бюрократичну тяганину в українській фінансовій установі чоловік так і не завершив процедуру купівлі. Він повинен був протягом двох днів відправити валюту на рахунок Troostwijk, але ПриватБанк кілька разів відмовляв у транзакції. В нього вимагали підтверджуючі документи, які той не міг надати, оскільки аукціон в Нідерландах в принципі їх не формує.

Через бюрократію банк втратив клієнта

Користувач послуг зазначив, що представники Troostwijk неабияк здивувалися ситуацією, адже в їхній практиці ще не було подібних випадків. "Вони не розуміють такого рівня бюрократії Приватбанку. Після першої відмови банку 21 лютого 2023 року я перетелефонував на гарячу лінію та пояснив, що умови, контракти і характеристики товару формуються онлайн, на що працівник після консультацій відповів про необхідність надати підтвердження техогляду авто", – зазначив українець

Фахівець ПриватБанку обіцяв, що отримання валюти після цього узгодять. Тож клієнт надав підтвердження-витяг про справність транспортного засобу та знову подав заявку. Але її вкотре відхилили, навіть не пояснивши причину відмови. Чоловік у скарзі просив представників фінустанови розібратися з внутрішньою бюрократією та детально вивчити, як працюють аукціони в Європі. Особливо такого рівня як Troostwijk, що точно не займатимуться шахрайством.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк без попередження списав гроші з картки клієнтки. Також ми повідомляли, що ПриватБанк повідомив про значні зміни для ФОПів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.