Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям виплачують 6 600 грн на дітей – хто може отримати та як оформити

Заявку не розглядатимуть, якщо людина раніше забезпечувалась коштами від благодійного фонду

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Допомога родинам на дітей від благодійного фонду

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українців повідомили, що відкрилася реєстрація на оформлення чергової фінансової допомоги в розмірі 2 200 грн на людину протягом трьох місяців. Втім категорії осіб, яким належить грошова підтримка, досить обмежені.

Про це розповіли в благодійному фонді "СОС Дитячі Містечка".

Організація довгий час допомагає соціально вразливим верствам населення, зокрема дітям-сиротам і родинам, де виховуються прийомні діти. З початку повномасштабного вторгнення фонд періодично надає фінансову підтримку українцям, які опинилися в скрутному становищі. Цього разу реєстрацію на нарахування грошей відкрили для таких категорій осіб:

  • прийомних сімей;
  • опікунських родин, де виховується хоча б одна сирота чи дитина, позбавлена батьківського піклування;
  • опікунів;
  • дитячих будинків сімейного типу.

Розмір допомоги – 2 200 грн, які нараховуватимуть протягом трьох місяців. Тобто загалом одна людина (діти віком до 18 років або один із батьків) зможе отримати 6 600 грн. Проте існує важлива умова – заявку не розглядатимуть, якщо особа раніше забезпечувалась коштами від благодійного фонду.

Хто може претендувати на допомогу

Географія претендентів також обмежена, доступ до фінансів мають мешканці Київської, Чернігівської, Житомирської, Харківської, Сумської, Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької, Одеської, Миколаївської та Дніпропетровської областей.

В коментарях до посту в соціальній мережі Facebook громадяни поцікавилися, чи можна стати учасником програми, якщо є інвалідність, чи у випадку втрати майна, проживання в інших регіонах, вагітності, статусу самотньої матері тощо.

Але представники фонду зазначили, що в рамках конкретного траншу кошти виділяються лише цільовим сім'ям, критерії яких вказані вище. "Щойно з'явиться можливість допомагати іншим категоріям – одразу напишемо", – пообіцяли в організації. Зауважимо, що заявки прийматимуть до 31 березня, після чого реєстрацію припинять. Тож варто встигнути заповнити відповідну форму за посиланням.

Нагадаємо, право на виплати від Червоного Хреста втратили ветерани І та II групи інвалідності. Прийом звернень розпочався ще 16 лютого, втім станом на 9 березня реєстрація закрита. Всі, хто встиг подати заявку, отримають по 16 000 грн (по 4 000 грн протягом чотирьох місяців). Але представники фонду заспокоюють громадян: невдовзі почнеться другий етап нарахування виплат. Змогу отримати кошти матимуть ще 15 тисяч осіб.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям в Польщі відновили деякі виплати, і розповідав, скільки можна отримати. Також ми повідомляли, які пільги мають учасники бойових дій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.