Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці знову зможуть отримувати виплати від ООН: коли відновлять прийом заявок

З технічних причин заявки на отримання виплат від УВКБ ООН було призупинено з 1 квітня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці зможуть знову подати заявки на виплати від ООН

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці зможуть звертатися за багатоцільовою грошовою допомогою від ООН вже з 18 квітня. Нагадаємо, через технічні несправності прийом заявок призупинили на три тижні.

Про це йдеться на порталі "Право на захист".

Громадяни, які постраждали від агресії Російської Федерації, можуть претендувати на фінансову допомогу від УВКБ ООН. Кошти виплачують протягом трьох місяців одноразово, тобто вдруге звернутися до організації не можна. Сім’ям нараховують 2 220 грн на людину, тобто один член родини може отримати 6 600 грн допомоги.

Для успішної реєстрації потрібно відповідати визначеним критеріям. Зокрема кошти виплачують внутрішньо переміщеним особам, які набули цього статусу після 24 лютого 2022 року. Також підтримка надається українцям, постраждалим від військової агресії окупантів у Дніпропетровській, Одеській, Полтавській, Запорізькій, Черкаській, Кіровоградській, Харківській, Сумській та Чернігівській областях.

Якщо особи вже повернулися до місця постійного проживання після вимушеного переїзду внаслідок війни, але мають критерії вразливості, то також можуть отримувати гроші. Йдеться про родини, де один з батьків виховує дітей до 18 років або піклується про людей похилого віку від 55 років.

Підтримку затверджують родинам, де:

  • один чи кілька літніх людей виховують неповнолітніх дітей;
  • є особа з інвалідністю;
  • є прийомні діти без супроводу чи розлучені з батьками (потрібне документальне підтвердження);
  • є особи з особливими потребами, наприклад, хронічними захворюваннями.

Важливо, щоб дохід на одного члена сім'ї не перевищував 5 400 грн. Пункти збору даних працюють по буднях для проведення консультацій щодо відповідності критеріям, стосовно інших доступних сервісів допомоги та подальшого прийому заявок.

Виплати цивільним героям

В Україні працівники об’єктів критичної інфраструктури, державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування зможуть отримувати одноразову фінансову підтримку за завдану шкоду життю та здоров’ю при виконанні своїх службових обов’язків.

Законопроєкт №7353 11 квітня підписав президент Володимир Зеленський. Документ передбачає виплати в обсязі 800, 500 та 200 тисяч гривень відповідно особам з інвалідністю I, ІІ та ІІІ групи, якщо вона спричинена пораненням, каліцтвом, контузією або захворюванням внаслідок бойових дій, бомбардувань або авіаударів після 24 лютого 2022 року.

Якщо людина загинула чи померла після отриманої шкоди, родині належить одноразова допомога у розмірі 1 мільйона гривень. Щоб почати реалізацію законопроєкту, спершу треба внести відповідні зміни до державного бюджету.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деякі українці можуть отримати 10 тисяч євро від ЄС. Також ми повідомляли, що деяким українцям дають до 26 тисяч гривень та розповідали, хто може отримати та які умови.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.