Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці можуть отримати до 50 000 гривень – які умови допомоги

Подати заявку на отримання фінансової допомоги від держави можна через портал "Дія"

Фото: УНІАН

Українські родини можуть отримати фінансову допомогу від держави

Фото: УНІАН

Українці можуть розраховувати на грошову підтримку від держави. Для того, щоб отримати її, не потрібно навіть виходити з дому та відвідувати ЦНАПи чи інші структурні підрозділи. Оскільки це можна зробити через портал "Дія".

Про це йдеться на сайті Zayava.

Хто може отримати фінансову допомогу

Гроші від держави можуть отримати українські родини з дітьми. Також така можливість надається переселенцям та людям, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, за умови наявності інтернету.

Крім того, важливо враховувати, що право на отримання допомоги мають людина з українським громадянством, яка проживає на території держави.

Зауважимо, що після подачі заявки, її розгляд буде відбуватися протягом 10 днів. У разі позитивного рішення надається фінансова підтримка з боку держави.

Який розмір допомоги

Розмір фінансової підтримки визначається в залежності від конкретної ситуації сім'ї:

  • сім'ям, які усиновили дитину-сироту або дітей, передбачена одноразова грошова підтримка у розмірі 50 000 гривень. Ця допомога надається в три етапи, що дозволяє рівномірно розподілити кошти;
  • особам, які доглядають за дітьми із тяжкими захворюваннями, надається фінансова підтримка у розмірі 4 544 гривень або 5 666 гривень протягом 6 місяців;
  • родинам, у яких є діти з інвалідністю, передбачені виплати в розмірі 70% від прожиткового мінімуму;
  • одиноким батькам призначається фінансова допомога в розмірі 2 684 гривень протягом 6 місяців.

На яку ще допомогу можуть розраховувати українці

Асоціація правників України та фонд "Добрі серця для України" приймають заявки на фінансову допомогу постраждалим від війни. Підтримка надається юристам, які потребують допомоги на лікування, базові потреби, оренду житла і т. д.

Щоб отримати гроші, потрібно заповнити онлайн-анкету на порталі "Дія". Розгляд буде проводити Наглядовий комітет Програми підтримки правників, враховуючи життєві обставини. Пріоритет для членів Асоціації, але також доступно всім юристам, які входять до списку:

  • ВПО;
  • люди, у яких було пошкоджено чи зруйновано житло через війну;
  • особи з проблемами зі здоров'ям, що виникли внаслідок війни.

Під час заповнення анкети важливо вказати персональні дані та документи. Надати копії диплома, документи про право на юридичну діяльність, а також докази складних обставин, такі як довідки ВПО, медичні висновки, акти пошкодження майна і т. д.

Раніше ми повідомляли, кого з переселенців не можуть позбавити виплат. Також ми писали, на які суми соціальних виплат можуть розраховувати українці в листопаді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.