Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Недосяжні долари: які проблеми виникають у клієнтів Ощадбанку з депозитами

Пенсіонерці в Києві не видали доларовий депозит, змушуючи замовляти кошти у відділенні в Харкові

Фото: Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка з квітня не може забрати депозит в Ощадбанку

Фото: Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У харківському відділенні Ощадбанку жінка відкрила пенсійний доларовий депозит. Він закінчився у квітні поточного року, але досі клієнтка не може отримати власні кошти.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка Олена Луговська розповіла історію, що сталася з її мамою. Жінка звернулася до відділення Ощадбанку в Києві, щоб забрати гроші по депозиту. Але почалися проблеми, які з квітня так і не вирішили.

Спершу клієнтку проінформували про неможливість видати готівку, оскільки потрібно відкрити спеціальну картку, на яку через кілька днів після активації відправлять суму. Під час другого відвідування, маючи картку на руках, знову не вдалося зняти депозит. Виявилося, співробітник надав неправдиву інформацію – видачу треба замовляти наперед.

Потім з’ясувалося, що необхідно зняти ліміти на картці. Але поки вдалося це здійснити, каса закрилася. Останнім уточнення стало те, що забрати валюту можна тільки в тому відділені, де відкривали депозит (не картку).

"Чому клієнт банку особисто з паспортом, ідентифікаційним кодом і пластиковою карткою в руках не може отримати свої гроші в Києві? Чому, аби зняти ліміт, 85-літній людині треба їхати в Харків?", – обурено констатувала жінка.

Історія завершилася тим, що в іншому харківському відділенні погодилися видати депозит, але лише купюрами до 1996 року. Як прокоментували ситуацію інші читачі Мінфіну, при відкритті депозиту автоматично підключається картка, на яку після завершення терміну угоди перераховують кошти. Їх після попереднього замовлення можна забрати будь-де, оскільки вони знаходяться на рахунку клієнта.

Як працює послуга депозиту в ПриватБанку

ПриватБанк також надає українцям послугу відкриття депозиту. Втім всі дії (закриття, продовження, виплату) можна виконати безпосередньо в мобільному додатку Приват24. Представники банку зауважили, що користувачі смартфонів можуть:

  • закрити вклад протягом 5 календарних днів з дати закінчення депозиту;
  • розірвати угоду в меню "Сервіси" – "Депозити" – "Мої вклади";
  • отримати кошти одразу на картку після розірвання;
  • відмовитися від подовження депозиту (окрім "ПриватВкладу" та послуги накопичення "Скарбничка");
  • відмовитися від автопролонгації в меню "Мої вклади".

Кнопка "Відмова від продовження" стає доступною за місяць перед закінченням терміну угоди. А на четвертий день після закриття депозиту ПриватБанк надсилає сповіщення про можливість автоматичного продовження за бажанням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що треба слідкувати за сумою на карті та розповідав, про яку комісію в Ощадбанку знають не всі. Також ми повідомляли, яка послуга в Ощадбанку може не виправдати очікувань.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.