Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Треба слідкувати за сумою на карті: про яку комісію в Ощадбанку знають не всі

Клієнт Ощадбанку незадоволений політикою фінустанови щодо наявності тарифів на знаття готівки в касі

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк забирає комісію за зняття готівка на касі

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть зняти готівку з карток Ощадбанку не тільки в банкоматах чи в касі відділень. Зокрема така послуга доступна в POS-терміналах, встановлених на касах торгово-сервісних підприємств. Але доведеться витратити частину коштів через комісію.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком oks2023kherson, звернув увагу українців на наявність в Ощадбанку плати за зняття готівки на касі супермаркету чи аптеки. Він зауважив, що навіть на пенсійній картці буде комісія, водночас інші відомі йому банки таких тарифів не виставили.

Інформація про плату доступна для загального ознайомлення на офіційному сайті фінустанови. Там йдеться, що власники платіжних карток Mastercard і Visa можуть отримати готівкові кошти одночасно з проведенням операції оплати через POS-термінал, який встановлено на касі торгово-сервісних підприємств.

Комісія за послугу така:

  • через POS-термінал Ощадбанку – 2 грн;
  • через POS-термінал інших банків – 1,5% +5 грн.

У відповідь на скаргу клієнта інші користувачі порталу відмітили, що в Херсоні (саме там проживає автор відгуку) дуже часто "прилітає", тобто відбуваються регулярні обстріли міста. Стояти довгий час у чергах до банкомата, де немає комісії, небезпечно, тож багато хто знімає готівку саме на касі. Але далеко не кожен клієнт знає про плату.

Послуга, яка не варта своїх грошей

В касі Ощадбанку можна перевірити валюту на наявність дефектів. Це робить спеціальний прилад, який виявляє пошкодження швидко та великими партіями купюр. Причому послуга платна – 1 грн за кожну перевірену банкноту. Але українець в Умані натрапив на недобросовісну працівницю, яка здійснила перевірку, забрала оплату і віддала пописані гроші, з надривами й потертостями.

Коли після сортування чоловік почав самостійно продивлятися купюри, то знайшов 10 зіпсованих. У відділенні відмовилися забрати їх назад та обміняти, навіть з уцінкою.

"Я запитав, чому перевірку зробили неякісно. У відповідь – недогледіли, і розвели руками, що нічого зробити не можуть. Оператор взагалі сказав, що такої послуги Ощадбанк не надає", – констатував клієнт.

Як зауважили користувачі Мінфіну, не варто замовляти в Ощадбанку таку послугу, бо вона не виправдовує очікувань і не варта витрачених грошей. Виявляється, пропустити дефект дуже легко, особливо якщо УФ-лампа стара.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Ощадбанку можуть обманювати щодо карток і розповідав, якій інформації краще не вірити. Також ми повідомляли, що клієнти Ощадбанку не мають доступу до банкоматів у відділеннях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.