Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У деяких пенсіонерів можуть зникнути виплати – чому і що робити

Розповідаємо, коли Пенсійний фонд може зупинити нарахування виплат на картку пенсіонера

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Повернути пенсію на картку можна

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримувати пенсії як готівкою, так і на банківські картки. Щоб гроші приходили на рахунок, потрібно писати спеціальну заяву. Але бувають випадки, коли пенсіонерам зупиняють безготівкові виплати.

Чому так може статися і що робити, у національному телемарафоні розповіла перша заступниця міністерки соціальної політики України Дарина Марчак.

Причина у активності

Припинити виплату пенсії на картковий рахунок можуть у тому випадку, якщо пенсіонер понад 6 місяців не користувався карткою та грошима на ній. Тобто, Пенсійний фонд слідкує за транзакціями по рахунку, і якщо людина ним довго не користується, виплати зупиняють.

"Якщо протягом тривалого періоду немає ніякого руху по картках, тоді Пенсійний фонд може припинити нарахування, але це найменше через шість місяців", – наголосила Марчак.

Вона додала, що повернути пенсію можна. І для цього потрібно звернутися у ПФУ, який підтвердить особу.

"Якщо людина після цього з'являється і підтверджує свою особу, то нарахування і виплата пенсії продовжується", – зазначила Марчак.

При цьому, щоб отримувати гроші на картку, є певні умови. Це не може бути будь-яка банківська картка.

Які умови у ПФУ

Раніше сайт Pro Гроші писав, що, по-перше, рахунок, на який людина хоче отримувати пенсію, має бути призначений виключно для зарахування пенсійних виплат і ні для чого більше.

По-друге, номер рахунку потрібно зазначати виключно за стандартом IBAN у форматі 29 літерно-цифрових символів.

По-третє, якщо термін дії картки спливає і рахунок деактивується, потрібно звернутися до банку, щоб перевипустити її.

Ми розповідали і про те, як і кому передати заявку на отримання пенсії готівкою на деокупованих територіях, а також як незабаром у пенсіонерів можуть збільшитись доходи і чиїм коштом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.