Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На деокупованих територіях пенсію знову можна отримати готівкою – як подати заяву

У вересні Збройні сили України звільнили багато окупованих росіянами територій, і умови отримання виплат для їх жителів змінилися

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Пенсії з банківських рахунків можна буде отримати готівкою

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Під час воєнного стану людям, які потрапили під російську окупацію, продовжували виплачувати пенсії на картки. Тепер, коли в Укрпошти з'являється доступ до деокупованих територій, гроші з рахунків Ощадбанку доставлятимуть людям на руки.

Розповідаємо, як і кому передати заявку на отримання готівки згідно зі змінами, які у середині вересня прийняв Уряд.

Куди звертатися за виплатою пенсій готівкою

Раніше, якщо пенсіонер хотів змінити спосіб отримання виплати пенсії, він мав особисто звертатися до відділення Пенсійного фонду або ж подавати заяву через особистий електронний кабінет на сайті ПФУ.

Тепер для мешканців територій, які звільнили від російської окупації, або територій, які розташовані в зоні бойових дій, процедуру спростили.

Після звільнення в багатьох містах банкомати ще не почали працювати. Тому щоб отримати свої виплати з рахунків готівкою, треба написати спеціальну заяву і передати її органам місцевого самоврядування.

"Мешканці деокупованих територій, яким нараховуються виплати на картку, зможуть отримати гроші на руки. Для цього необхідно подати у будь-який орган місцевого самоврядування заяву про нарахування пенсії готівкою, тобто Пенсійний фонд її отримає через сільського, селищного, міського голову, старосту, начальника військової адміністрації населеного пункту", – пояснили в пресслужбі Кабміну.

Як і раніше, гроші доставлятиме Укрпошта.

Перші виплати вже доставили

Раніше сайт Pro Гроші писав, що перші автомобілі Укрпошти з соціальними виплатами вже виїхали на деокуповані території 13 вересня, зокрема в Балаклію.

Гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський пообіцяв, що виплати будуть доставлені терміново, і частково цим займатимуться пересувні відділення пошти.

Ми також розповідали про те, як дізнатися розмір майбутньої пенсії та як незабаром у пенсіонерів можуть збільшитись доходи і чиїм коштом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.