Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Торкнуться майже кожного: які нововведення запровадять українські банки в 2023 році

Розповідаємо, що пропонуватимуть найпопулярніші серед українців банки у новому році

Колаж: Pro Гроші

Українські банки готують низку нововведень

Колаж: Pro Гроші

У 2023 році найпопулярніші серед українців банки готують багато нововведень, які торкнуться більшість клієнтів.

Про головні з них – читайте у матеріалі сайту Pro Гроші.

Ощадбанк


Термін дії банківських карток

Ощадбанк продовжив дію платіжних карток, термін яких завершився або сплине протягом найближчих місяців. Такі картки діятимуть до 31 травня 2023 року.

Продовження відбувається в автоматичному режимі. Для пролонгації карток клієнтам не потрібно звертатись до відділень банку. Пролонговані картки мають повноцінний функціонал. Наприклад, ними можна розраховуватися в торговельно-сервісний мережі чи знімати готівку в банкоматі.

Кредити для ФОП

Ощадбанк розширив умови доступного кредитування за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" для ФОПів. Підприємці зможуть отримати кредит без застави майна (такий кредит має бути забезпечений порукою). Наразі скористатись таким кредитуванням можуть підприємці з 10 областей: Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької.

Основні параметри кредитування:

  • цільове призначення – поповнення оборотного капіталу;
  • сума кредиту – до 500 тис. грн;
  • термін – від 6 до 12 місяців.

Monobank


Банк запустив вигідну акцію для ФОПів, яка діятиме до кінця зими 2023 року. На цей період у разі розрахунку картками підприємця, відкритими в Monobank, кешбек буде втричі більшим за той, який можна отримати, розраховуючись особистою карткою.

"Не переказуйте суми на особисті рахунки – платіть відразу з картки ФОП", – пояснив співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Водночас пам'ятати тим, хто отримує не кешбек, а милі, треба пам'ятати, що вони не потроюються. Але їх теж нараховується більше у разі розрахунку карткою ФОП (15 миль за 1 000 грн витрат для власників платинових карток та 20 миль за 1 000 грн витрат для власників залізних карток).

Raiffeisen Bank


Оновленння додатку

Мобільний додаток банку у 2023 році порадує користувачів більшим функціоналом. Після оновлення додатку клієнтам стане доступним такий функціонал:

  • Відображення актуального дизайну бізнес карток, залежно від рівня картки і типу картки (Virtual/Plastic).
  • Більша інформативність у деталях корпоративної чи бізнес картки про її стан (неактивна, активна, блокована).
  • У меню "Картки" з’явилася можливість ознайомитись із діючими лімітами для корпоративних та бізнес карток, додано посилання на сторінку сайту банку з детальним описом.
  • При створенні платежів у національній валюті з’являтиметься нагадування про необхідність вказати повністю, без ініціалів, прізвище, ім’я та по батькові отримувача – фізичної особи чи ФОП. Це прискорить опрацювання платежів банком.

Новий формат файлів імпорту для платежів

Користувачів системи "Клієнт-Банк" торкнеться зміна форматів файлів імпорту для платежів у національній валюті, а також друкованої форми платіжного доручення.

Із січня "Платіжне доручення" зміниться на "Платіжна інструкція", в якій буде додано поля для заповнення адреси, якщо у отримувача – юридичної особи відсутній код ЄДРПОУ або він складається з дев’яти цифр. У разі ініціювання платежів на таких отримувачів, поле "Адреса" стає обов’язковим для заповнення. Без цієї інформації платіж не буде відправлено.

ПриватБанк


Банк оголосив про низку акцій, які діятимуть для клієнтів у 2023 році. З повним переліком можна ознайомитися за посиланням.

Наприклад, серед корисних акцій, доступних кожному клієнтові, – 50% кешбеку за оплату поїздок у громадському транспорті. Взяти участь можуть клієнти з ІПН віком від 18 років, які мають будь-яку картку ПриватБанку.

Для цього потрібно виконати кілька простих кроків:

  • Зареєструватися на сторінці акції або в повідомленні, що надійшло в Приват24/на e-mail.
  • Оплачувати проїзд у громадському транспорті карткою ПриватБанку через QR-код.

Учасники акції отримають кешбек 50% від вартості квитка за кожну поїздку, але не більше ніж 250 грн на місяць (або 310,56 грн з урахуванням ПДФО).

Однак потрібно пам'ятати, що банк від вашого імені буде сплачувати податки за кешбек.

Раніше ми писали про те, як працюватимуть банки під час новорічних свят. Також ми пояснювали, як працюватимуть банки в умовах блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.