Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Топ-5 інсайтів про фінанси: як насправді треба поводитися з грошима

Розповідаємо, що потрібно робити, аби залишатися в постійному фінансовому потоці

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ваш бюджет – це ваш спосіб життя

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Восени 2022 року на платформі для перегляду фільмів вийшов документальний фільм "Як поводитися з грошима". У ньому фінансові консультанти дають поради, як поводитися з грошима, аби досягти своїх фінансових цілей.

Корисними інсайтами з цього фільму поділилася доцентка кафедри фінансових технологій та консалтингу та бізнес-тренерка Віра Фостяк у своєму блозі.

ТОП-5 інсайтів про гроші

  1. У ваше життя приходять гроші, коли ви їх бережете

    Чим більше у вас грошей, тим більше грошей до них притягується. До маленької суми ніколи не притягується велика сума грошей. І річ не в магії, а в тому, що сама по собі наявність великих грошей приваблює до вас людей з цікавими ідеями, які можуть змусити працювати ваші гроші й збільшити ваші доходи.
  2. Приберіть зі свого життя непотрібні витрати та зосередьтеся тільки на важливому для вас

    Разом зі зменшенням витрат з’являється можливість більше відкладати. Так у вас з’явиться більше шансів спрогнозувати та здійснити велику покупку.
  3. Основний ресурс не матеріальні речі, а час – або він працює на вас або проти вас

    Час — це непоправний ресурс, якого з кожним днем стає все менше. А також це можливість: від того, як ви використовуватиме цю можливість, залежить те, яким буде ваше життя.
  4. Головне завдання грошей – не думати про гроші

    Місія грошей – дарувати відчуття безпеки та незалежності від обставин. Саме гроші гарантують людям можливість жити відповідно до їхніх бажань.
  5. Гроші – це лише фінансовий інструмент

    Нерідко зустрічаються люди, які одержимі ідеєю заробити багато грошей. Але водночас вони не можуть пояснити, для чого їм потрібні ті гроші. Так, гроші, безумовно, важливі, але без можливості їх витрачати, вони не містять у собі ніякого сенсу.

Як сформувати фінансову подушку

Зараз фінансова подушка актуальна як ніколи, адже тисячі людей зіткнулися із ситуацією, яка вимагає раптових великих витрат, втратили роботу або вимушено переїхали до іншої країни.

Фінансова подушка — це дуже важливо, і вона є однією із фінансових цілей людини. По суті це запас грошей, який допоможе людині певний час прожити без роботи або владнати несподівані фінансові труднощі, на які не розрахований ваш звичайний щомісячний бюджет.

Наскільки великою має бути фінансова подушка

Віра Фостяк наголошує: фінансова подушка має складатися від трьох до шести розмірів ваших щомісячних витрат, але з часом вона може зростати до одного-двох років.

Про те, як сформувати фінансову подушку, читайте в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що треба знати про капіталовкладення. Також ми розповідали, як правильно відкладати гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.