Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тепер допоможуть армії: АРМА спрямує майже 2 мільярди підсанкційних коштів на ЗСУ

Розповідаємо про те, куди АРМА планує спрямувати заарештовані підсанкційні кошти

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

АРМА купить віськові облігації за підсанкційні кошти

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Національне агентство України з питань розшуку та менеджменту активів отримало чималі суми із конфіскованих активів. Відомо, куди їх планують інвестувати.

Про це повідомляє пресслужба Нацагентства з питань розшуку активів.

Куди планують спрямувати заарештовані кошти

З джерела стає відомо про те, що заарештовані кошти на суму 1,8 млрд доларів, які раніше належали підсанкційній особі були передані Національному агенству з питань розшуку активів (АРМА). В свою чергу там планують ці кошти інвестувати у військові облігації і таким чином допомогти українській армії. На даний момент загальний депозит Національного агентства складає вже більше 3 млрд доларів.

"За ініціативи АРМА та у співпраці з Національним банком України на депозитних рахунках Агентства розміщено арештовані кошти санкційної особи на суму 1,8 мільярда гривень", – йдеться у заяві.

Також зазначимо, що за словами представників АРМА деякі фінансові установи намагалися завадити перерахованню коштів, проте, їм це не вдалося.

Законопроект щодо виплат сім'ям полонених

Раніше ми писали про те, що Верховна Рада України в першому читанні прийняла законопроєкт, який стосується виплат сім'ям полоненим військовослужбовцям. Про це заявляв народний депутат Ярослав Железняк. За його словами, проєкт закону №9638 було підтримано 355-ма депутатами ВР України, а сам документ пропонує зберігати грошове забезпечення особам, які потрапили в російський полон. При цьому, як сказав нардеп, цей закон буде поширюватися не на всіх полонених військових. Без виплат залишаться бійці ЗСУ та інших військових структур, що самовільно покинули місце служби, а також ті, хто добровільно здався в полон.

Зазначається, що такі виплати зможуть отримувати члени сім'ї самого військовослужбовця:

  • законна дружина (або ж чоловік), якщо така особа відсутня, то виплати можуть отримати повнолітні діти, які проживають разом з ним (нею);
  • батьки військових рядового та начальницького складу (у тому випадку, якщо особа не перебуває у шлюбі та немає дітей);
  • будь-які інші законні представники, серед них можуть будуть опікуни, піклувальники а також інші особи, які перебувають на утриманні особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту.

Відомо, що сім'ї військовослужбовців, які знаходяться у полоні зможуть отримувати виплати у розмірі 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія завдала серйозних збитків Україні через окупацію Криму. Також ми повідомляли про відстрочку для деяких українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.