Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія завдала серйозних збитків через окупацію Криму: в Кабміні озвучили приголомшливі цифри

Розповідаємо, яких збитків завдала Росія нашій країні через окупацію півострова

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Росія завдала Україні серйозних збитків через окупацію Криму

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

З моменту анексії Криму пройшло вже більш як дев'ять років. За цей час Російська Федерація завдала серйозних збитків українському бюджету через окупацію півострова.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Яких збитків завдала Росія через окупацію Криму

За словами чинного прем'єр-міністра України, за більш ніж 9 років окупації Кримського півострова Російська Федерація завдала збитків у понад 120 мільярдів гривень. Шмигаль зазначає, що після завершення війни країна-агресор буде змушена відшкодувати не тільки збитки, нанесені через окупацію півострова, а й за повномасштабне вторгнення. Прем'єр-міністр також зазначив, що точна сума, яку повинен буде відшкодувати уряд Росії, буде відома тільки після того, як Україна зможе звільнити свої території.

"Збиток від окупації Криму становить щонайменше 120 млрд грн. Точна сума буде відома після звільнення півострова та проведення аудиту. Уряд працює над концепцією конфіскації російських активів, заморожених на Заході", — йдеться в повідомленні Шмигаля.

Крім того, Шмигаль вважає, що особливо важливим в цьому контексті є створення механізму, який дозволить притягнути Росію до відповідальності та змусити відшкодувати збитки.

Які компанії готові працювати в Криму після його звільнення

Раніше ми писали про те, що в ході проведення Кримської платформи Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ряд компаній готові працювати на півострові після його звільнення.

Зазначимо, що в Крим мають намір повернутись як українські, так і міжнародні компанії. Серед них:

  • SkyUP;
  • JoinUP;
  • Sigma software;
  • Nokia;
  • Vodafone;
  • Lifecell;
  • OKKO;
  • Ryanair тощо.

Список бізнесів, які планують працювати в Криму, активно розширюється, адже з часом все більше компаній заявляють про готовність приєднатись до розвитку економіки півострова.

Нагадаємо, раніше ми писали про недостатню кількість палива в Криму. Також ми повідомляли про знеструмлення Севастополя.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.