Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Так у вас ніколи не буде грошей: 5 дій, які зруйнують заможне життя

З експертом розібралися, через які дії у людини може виникати відчуття нестачі грошей

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через які дії у людей може ніколи не бути грошей

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Іноді люди не можуть зрозуміти, чому їм постійно бракує грошей, при цьому вони багато працюють та непогано заробляють. Насправді існує всього 5 дій, через які у людини може ніколи не бути грошей.

Про це сайту Pro Гроші розповів наставник з власних фінансів Ілля Постоєнко.

Чому у людини може ніколи не бути грошей

За словами експерта, потрібно завжди аналізувати свої доходи та витрати, адже гроші люблять порядок. Однак не всім це вдається зробити. Тому наставник з фінансів розповів про 5 основних дій, через які у людини може ніколи не бути грошей.

  1. Бажання жити життям, на яке людина не заробила.
  2. Коли гроші "тиснуть кишеню". Тобто, людина просто позбавляється грошей, через те, що не вміє ними керувати (незалежно від рівня доходів).

  3. Мислення бідності. Коли людина думає, що не здатна на більше. А всі, хто досяг успіху – діти мільйонерів, або їм просто щастило.

  4. Відсутність оточення та наставника. Досягти чогось великого одній людині дуже важко, тому всі успішні люди мають партнерів, друзів або однодумців.

  5. Пошук магічної пігулки. Коли люди все життя шукають "секретний секрет" – як швидко заробити більше грошей, і нічого при цьому не робити.

Саме через такі речі людина може навіть не помічати, як швидко, а головне, на що витрачаються гроші. Опанувати фінансову грамотність дуже важливо, в іншому випадку людина буде продовжувати відчувати нестачу грошей.

Як перевірити себе на рівень фінансової грамотності

Насправді перевірити себе на рівень фінансової грамотності дуже легко. Потрібно поставити лише одне питання: "Скільки вам потрібно грошей, щоб жити та не працювати?".

Фінансово-грамотні люди можуть чітко відповісти на це питання, до копійки. Оскільки вони знають свою ситуацію в цифрах. Які мають доходи, витрати, скільки грошей на рахунках та яка кількість коштів потрібна для отримання пасивного доходу, достатнього для свого життя без активного заробітку, – каже експерт.

Проте, якщо людина відповідає цифрою з великою кількістю нулів, то скоріш за все, вона не знає чіткої відповіді та називає суму, якої б точно вистачило на життя.

Більше про фінансові лайфхаки читайте в нашому матеріалі.

Також ми розповідали про топ найбільш марнотратних витрат українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.