Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Стрімке падіння долара триває? Що відбувалося з курсом цього тижня

Аналіз валютного ринку вказує на те, що курс долара в Україні знижується вже більше ніж місяць

Фото: Pexels

На цьому тижні долар в Україні продовжив дешевшати

Фото: Pexels

На валютному ринку України курс долара пережив чергове падіння. Вже більше ніж місяць, а саме з 2 жовтня, іноземна валюта демонструє поступове зниження вартості, хоча іноді здійснює певні "стрибки".

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, як змінювався курс долара протягом цього тижня.

Що відбувалося з офіційним курсом долара

Національний банк України з 30 жовтня по 5 листопада кожного дня встановлював новий курс гривні до долара, за винятком четверга та п'ятниці, коли курс "заморозився".

Цей тиждень розпочався з 36,42 гривні за долар, а закінчився 36,26 гривні за долар. Так, за п'ять днів офіційний курс долара знизився на 16 копійок.

Які зміни відбулося в обмінниках

На цьому тижні обмінні пункти дотрималися тенденції зниження вартості американського долара. У понеділок курсові показники були піковими, тоді середній курс купівлі становив 37,81 гривні за долар, а продажу – 37,85 гривні за долар. Проте, протягом тижня ці цифри поступово знижувалися, і перед вихідними, у п'ятницю, середній курс купівлі був встановлений на рівні 37,65 гривні за долар, а продажу – 37,75 гривні за долар.

Тобто впродовж цього проміжку часу курс купівлі в фінансових установах знизився на 16 копійок, вартість продажу на 10 копійок.

Який курс долара пропонували банки впродовж тижня

В українських банках також поступово дешевшав долар. Цей тиждень розпочався з таких курсових показників:

  • купівля – 37,50 гривень за долар;
  • продаж – 38,00 гривень за долар.

Перед вихідними українцям в касах банків пропонували купувати долар вже за 37,85 гривні за долар, а продавати – 37,42 гривні за долар. Так, за тиждень у фінансових установах долар у продажі подешевшав на 15 копійок, а у купівлі – на 8 копійок.

Що буде відбуватися на валютному ринку в листопаді

Журналісти сайту Pro Гроші запитали у члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, які зміни у курсі долара варто чекати в цьому місяці. І він розповів, що усе залежатиме від макрофінансової допомоги заходу, і зараз ситуація стабільна завдяки 45 мільярдам доларів грошової підтримки від західних партнерів.

На думку експерта, в листопаді не відбудеться радикальних змін на валютному ринку. А ось після Нового Року можуть виникнути питання через угоду між Україною та Європейським Союзом, адже не всі партнери погоджуються з умовами. Крім того, є ймовірність, що відбудуться коливання американського долара через вибори у США. Однак загалом, валютний ринок в Україні прогнозується стабільним з незначними коливаннями, можливо долар подорожчає до 38 гривень.

Раніше ми повідомляли, як впливає вартість доларів на зарплату. Також ми розібралися з економістом, які є перспективи заробітку на купівлі та продажу доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.