Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара "пішов на дно"? Що відбувається з валютою перед вихідними

Ситуація на валютному ринку України демонструє певні зміни, тому, якщо ви плануєте здійснювати обмін доларів, варто уважно слідкувати за курсом

Фото: Pexels

Курс долара на 3 листопада

Фото: Pexels

В Україні на валютному ринку відбулися чергові зміни у курсі долара. Наприкінці робочого тижня, 3 листопада, іноземна валюта продовжила тенденцію зі зниженням вартості. Однак, варто зазначити, що в деяких фінустановах коливання відбулися в межах кількох копійок.

Сайт Pro Гроші розповідає, який курс долара пропонують в Україні 3 листопада.

Скільки коштує долар в обмінних пунктах

В обмінних пунктах перед вихідними встановили новий курс долара. Однак ці зміни не дуже потішать українців, адже курс купівлі іноземної валюти знизився ще на 17 копійок і наразі становить 37,63 грн/дол. Це може значно позначитися на сумі, яку отримає людина, продаючи свої доларові накопичення.

Водночас обмінники внесли відносно невеликі корективи у курсі продажу долара. Клієнтам фінансової установи пропонують купувати іноземну валюту по 37,75 грн/дол., що на 5 копійок дешевше, ніж 2 листопада.

Який курс долара пропонують банки

Сьогодні українські банки також змінили курсові показники в напрямку пониження. Вони пропонують своїм клієнтам середні курси купівлі долара на рівні 37,40 грн/дол., що на 5 копійок менше, ніж було вчора. Крім того, фінансові установи знизили курс продажу іноземної валюти на 4 копійки. Отже, 3 листопада українці можуть купити американський долар за 37,90 грн/дол.

Чи можливо заробити гроші на обміні валют

З таким питанням редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук, професора і заслуженого економіста України Олексія Плотнікова. І він розповів, що динаміка ринку може створювати шанси для прибутку, особливо при обміні великих сум грошей.

При цьому економіст зазначив, що наразі, при зниженні вартості іноземної валюти, цим займатися невигідно. До того ж ризики різких змін доволі великі, адже не завжди можна передбачити коливання курсу валют. Олексій Плотніков додав, що ця справа вимагає великих фінансових ресурсів, відповідної підготовки та обережності, оскільки ринок валют дуже нестабільний.

Раніше ми повідомляли, який офіційний курс долара встановив Національний банк України на 3 листопада. Також ми розібралися з економістом, як впливають коливання курсу долара на зарплати українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.