Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар "заморозять"? Чи варто чекати кардинальних змін у курсі в листопаді

Українцям варто слідкувати за новинами та аналізами експертів, але наразі можна спокійно ставитися до валютних коливань

Фото: Pexels

В Україні не очікуються різкі зміни у курсі долара

Фото: Pexels

Український валютний ринок третій тиждень переживає стабільне зниження вартості американського долара. Хоча ця тенденція може призвести до певних хвилювань серед громадян, експерти наголошують на тому, що листопад 2023 року в Україні може бути досить спокійним щодо валютного курсу.

Журналісти сайту Pro Гроші запитали у члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, що буде з курсом долара у листопаді та чи готуватися українцям до серйозних змін.

Що чекати в листопаді

На думку експерта, курс долара в Україні напряму залежить від загального обсягу макрофінансової допомоги, яку надають західні партнери. Важливо відзначити, що у 2023 році нашій державі надали 45 мільярдів доларів грошової підтримки. Цей великий обсяг допомоги вказує на те, що фінансових ресурсів вистачить для забезпечення стабільності валютного ринку.

До кінця року ситуація на валютному ринку буде досить спокійною. Валютні резерви Національного банку України підтягнулися, і це важливий показник стабільності. Тому, у листопаді не варто очікувати радикальних змін у курсі долара.
Олег Пендзин

Олег Пендзин

Член Економічного дискусійного клубу

Яких змін чекати після Нового Року

За словами Олега Пендзіна, після Нового Року можуть виникнути питання, оскільки тут зустрічається декілька важливих факторів. Перш за все це стосується угоди між Україною та Європейським Союзом щодо умов фінансової допомоги, оскільки не всі європейські партнери (Словаччина та Угорщина) погодилися з умовами, які запропонувала наша країна. Це може створити деякі незручності в майбутньому.

Крім того, американський долар може зазнати коливань після Нового Року через вибори у Сполучених Штатах.


Загалом, прогнози на листопад в Україні вказують на те, що ситуація на валютному ринку буде стабільною. Коливання курсу долара очікуються, але вони будуть незначними. Курс може досягти рівня 38 гривень за долар, але не буде раптових та карколомних змін.


Що відбуватиметься з курсом долара на цьому тижні

Заслужений економіст України Олексій Плотніков розповів в коментарі сайту Pro Гроші, яких змін на валютному ринку варто чекати на цьому тижні. І, за його словами, з 30 жовтня по 5 листопада може відбутися невелике зростання курсу долара, але українцям немає про що хвилюватися.

Плотніков підкреслив, що це зростання буде невеликим, і не слід очікувати радикальних змін. Курс долара може піднятися до рівня близько 38 гривень за долар по готівці, а також трохи підвищитися по безготівковому курсу. Проте важливо відзначити, що ці зміни не повинні викликати масової паніки чи обвалу гривні.

Раніше ми повідомляли, що відбувалося з курсом долара минулого тижня. Також ми дізналися в економіста, як діяти українцям у разі отримання доларових купюр старих зразків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.