Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Стосується кожного українця: які фінансові питання треба закрити до 40 років

Кілька фінансових завдань, завершених до 40-річчя, допоможуть зменшити стрес і не хвилюватися через наближення старості

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Фінансові кроки, які варто здійснити до 40 років кожному

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Часто люди починають панікувати, коли розуміють, що їм виповнилося 40 років, тобто минула золота середина життя, а деякі важливі фінансові питання досі не закриті. Через це виникають занепокоєння, стрес, хвилювання за майбутнє тощо. Фінансові консультанти порадили кілька кроків, які треба зробити до свого 40-річчя, аби далі насолоджуватися роками без жалю і панічних настроїв.

Сайт Pro Гроші розповідає про 5 завдань, які слід завершити до настання 40 років.

Крок 1. Погасіть всі борги

Райн Інман, спеціаліст з фінансового планування, наголошує на важливості розробки плану боротьби зі споживчими боргами задовго до 40-річчя. Особливо якщо мова про заборгованість на кредитній картці з високими відсотками, яка кожного місяця забирає частину вашого доходу. Намагайтеся не протермінувати обов’язкові платежі та визначте мінімально можливу суму, яку без шкоди для власного бюджету будете віддавати банку.

Крок 2. Збільште пенсійні заощадження

Небагато українців замислюються над пенсією в молодості. Автор подкасту під назвою Retirement Starts Today Radio Бенджамін Брандт називає це однією з головних помилок сучасного покоління. На розмір пенсійного забезпечення впливає страховий стаж, тобто кількість офіційно відпрацьованих років. У світі, де модний і популярний фриланс, досягти великого значення стажу важко. В такому випадку намагайтеся робити самостійні внески кожного місяця.

Крок 3. Автоматизуйте свої фінанси

Дуже зручно користуватися інструментами, що автоматизують рух ваших грошей. Так можна позбутися непотрібних витрат, імпульсивних покупок, отже – збільшити дохід.

"Щоб захиститися від самого себе, встановіть автоматизовані фінансові транзакції. Наприклад, можете налаштувати банківський переказ, щоб певна сума грошей щомісяця надходила на прибутковий ощадний чи депозитний рахунок",зауважив бухгалтер та автор в Young and the Invested Райлі Адамс.

Крок 4. Придбайте страховку

До 40 років потрібно зрозуміти власні потреби у страхуванні, визначивши їх на основі поточного доходу та наявного капіталу. Подумайте, яким хочете бачити своє життя у фінансовому плані через 10 років. З огляду на візуалізовану картину купіть страховий поліс.

Необхідно звертати увагу не тільки на базові речі, як-от страхування житла чи авто. Існує багато видів, що відрізняються залежно від потреб. Наприклад, захист від ризиків для здоров’я та непередбачуваних нещасних випадків. Або пошкодження особистого майна.

Крок 5. Створіть надзвичайний фонд

Якщо протягом років у вас виникали фінансові труднощі, зокрема борги по кредитній картці, то одна з причин – відсутність фонду для надзвичайних ситуацій. І хоча будь-яка заощаджена сума краще, ніж нічого, більшість експертів радять зберігати окремий фонд для екстрених витрат, якого вистачить щонайменше на 6 місяців.

Не можна передбачити, які перешкоди поставить вам життя, але фінансова подушка точно стане в пригоді. Для українців переломним моментом був початок повномасштабного вторгнення Росії. Чимало громадян втратили роботу на довгий час і не мали заощаджень, щоб пережити важкий період. Маючи в 40 років значний накопичений бюджет, можна без страху дивитися в завтрашній день, не боячись труднощів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як збільшити інвестиційну привабливість будинку. Також ми повідомляли про грошові перекази на карту і розповідали, які суми можуть викликати підозри банку у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.