Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Стане ще дешевше! Коли в Україні впадуть ціни на гречку та чому

Є один фактор, який сьогодні ще зупиняє падіння вартості крупи, стверджує експерт

Колаж: Pro Гроші

В Україні виростили 110-120 тисяч тонн гречки

Колаж: Pro Гроші

В Україні ціни на гречку можуть знизитися вже наприкінці жовтня. Вартість крупи впаде із 70 до 50-60 гривень за кілограм. Однак зупиняють значне зниження цін погодні умови.

Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, пише Landlord.

"Один із факторів, який сьогодні ще зупиняє падіння ціни, це те, що погодні умови не дають можливості зайти в поле і намолотили відповідну кількість, щоб забезпечити внутрішній ринок", – пояснив він.

Порівняно з минулим сезоном в Україні виростили 110-120 тисяч тонн гречки. Цим можна повністю забезпечити потреби людей. Саме тому середня ціна на крупу буде близько 50-60 гривень за кілограм, стверджує заступник.

"Тут дуже важливо не створювати паніки, не скуповувати товар. Тому що внутрішній ажіотаж призводить до певних спекулятивних тенденцій", – каже Денис Марчук.

Яка ціна на овочі

Раніше ми писали, що кілограм картоплі станом на 28 вересня в середньому коштує 11,13 грн. У серпні середньомісячна ціна була 11,90 грн. Картопля молода здешевшала значно більше, оскільки з 14,53 грн у серпні вартість знизилась до 11,63 грн у вересні.

Відбулося і здешевшання капусти. Кілограм капусти молодої нині коштує 32,08 грн (33,93 грн у серпні), а капусти білокачанної – 18,20 грн (29,83 грн у серпні).

Цибуля ріпчаста у серпні коштувала 33,65 грн/кг, зараз коштує 34,45 грн/кг. Подешевшала і морква. Місяць тому її середня ціна в супермаркеті становила 30,05 грн/кг, зараз це 24,90 грн/кг.

А от що стосується огірків, то ситуація стала значно гіршою для покупця. Так, у серпні середня вартість за кілограм була 32,64 грн. Наприкінці вересня вона піднялась до 72,45 грн. Огірки тепличні, наприклад, коштували 32,21 грн/кг, але зараз їхня середня вартість 68,90 грн/кг.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому в Україні дорожчає м'ясо та чого чекати від цін у жовтні. Також ми повідомляли, що товари в українських ТРЦ подорожчають ще суттєвіше.

Більше про ціни на продукти в Україні читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.