Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Товари в українських ТРЦ подорожчають ще більше: коли та в чому причина

Високий курс валют і початок опалювального сезону – вагомі причин для дорожчання товарів у ТРЦ

Колаж: Pro Гроші

ТРЦ України будуть змушені підняти ціни на товари через тарифи на комуналку

Колаж: Pro Гроші

Вже наприкінці осені та взимку власники магазинів у торгово-розважальних центрах можуть збільшити ціни на свою продукцію через стрибок курсу долара і високі комунальні платежі.

Про це повідомляє видання The Page.

Високі ціни, щоб оплатити комуналку

Українські реалії змушують ритейлерів переоцінювати свої товари. Тенденція до підвищення цін мала відбутися ще влітку через різкий стрибок курсу долара до середнього рівня 40-42 грн/дол. Проте літні колекції ще витримали валютний тиск і не стали дорожчими. З наближенням зими та опалювального сезону ситуація докорінно зміниться.

Провідний експерт Colliers Ukraine в сегменті торговельної нерухомості Ігор Заболоцький вказав на необхідність власників бутиків у ТРЦ здійснювати рентабельну діяльність. Тож переоцінка продукції – лише питання часу, який настане найближчими місяцями. В Україні ще з минулого року спостерігається підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Аби відбити вартість оренди приміщення та компенсувати витрати на опалення ритейлери будуть змушені переглянути цінники. Можливо, щоб не втратити вагому частину клієнтів, магазини не стануть закладати реальний курс валюти, а робитимуть переоцінку поступово. Адже, як наголосив фахівець, протягом кількох місяців фіксується позитивна динаміка зростання товарообігу в ритейлерів.

Якщо покращення продажів збережеться восени та взимку, магазини хоч і переглянуть цінові діапазони, але не критично для середньостатистичного споживача.

Офісні приміщення також постраждають

Висока комуналка зачепить не лише торгово-розважальні центри. Орендатори офісних об’єктів, особливо якщо приміщення підключене до централізованого опалення, будуть змушені збільшити витрати на покриття платіжок. Уразливість сегменту очікується в питанні необхідності витрачання газових ресурсів на опалення офісів.

Іншими словами, цієї зими пріоритет у максимально можливому постачанні газу буде надаватися житловим будинкам, школам, лікарням, будівлям критичної інфраструктури тощо. Офіси явно у програші, тож існує ймовірність, що їм зменшать кількість блакитного палива. А для максимальної економії взагалі можуть закрити, переводячи працівників на дистанційну роботу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, з чим зіткнеться економіка планети. Також ми повідомляли, чи розпочнеться опалювальний сезон в Україні.

Дізнатися більше про те, що буде з цінами найближчим часом, можна у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.