Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Стабільності не видно? Що відбувається з доларом та євро на чорному ринку 12 січня

Ситуація на валютному ринку в Україні змінюється щодня

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Показники долара і євро знову змінилися

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Курс долара та євро на чорному ринку України продовжує демонструвати коливання. Зміни у показниках відбуваються вже майже рік, і сьогоднішній день не став виключенням.

Про це свідчать дані на порталі Мінфін.

Що з курсом долара на чорному ринку

Станом на 13:40 показники наступні:

  • купівля – 40,44 грн/дол. (-0,00 грн);
  • продаж – 40,61 грн/дол. (-0,01 грн).

Який курс євро на чорному ринку

Показники цієї валюти впродовж останньої доби змінилися, але не дуже суттєво:

  • купівля – 42,67 грн/євро (+0,02 грн);
  • продаж – 42,84 грн/євро (0,00 грн).

Що буде з курсом долара до кінця 2023 року

На думку представника парламентського Комітету з питань економічного розвитку Олександра Маріковського, курс долара навряд чи буде більшим за позначку, яку встановив уряд для валюти – 42 грн/долар.

"Україна продемонструвала, що має гарні інструментарії, які дозволили "вирулювати" з рецесії, спричиненої кризою через агресію Російської Федерації проти нашої держави. Зокрема, це випуск військових облігацій, які були реалізовані на суму понад 200 млрд гривень", – зазначив Маріковський.

Він також додав, що українська національна валюта, попри війну, девальвувала не так сильно, як передбачалося на початку року.

Як вигідно зберігати валютні заощадження

Інфляція у листопаді 2022 року у річному вимірі сягнула 26,5%. Тобто, у середньому все подорожчало майже на 30%, і якщо взяти певну суму, то на неї можна купити на стільки ж менше, ніж рік тому.

Повномасштабна війна значно нашкодила економічній системі України, і загалом росіяни намагаються максимально нашкодити нашій державі в усьому, і в економічній стабільності зокрема. Але попри це, банки працюють, люди заробляють гроші, довіряють їх фінансовим установам і намагаються уберегти їх від знецінення.

Тому, попри війну, експерти не радять тримати заощадження під подушкою, у тому числі й валютні.

Про те, як найкраще зберігати доларові заощадження, щоб від цього максимально отримувати користь і втрачати якомога менше, читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, чи збільшать українцям у 2023 році зарплати та пенсії. Також ми писали, чи може податкова перевірити неофіційну заробітну плату українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.