Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Соціальна підтримка українців: скільки отримують біженці в різних країнах

Розповідаємо, на які соціальні виплати можуть розраховувати українці в різних країнах

Фото: УНІАН

Українці за кордоном отримують соціальну допомогу

Фото: УНІАН

Після початку повномасштабної війни в Україні багато громадян переїхали до різних європейських країн в пошуках прихистку та соціальної підтримки. Українці, які отримали статус біженця, можуть розраховувати на грошову допомогу, але її розмір, в залежності від держави, дещо відрізняється.

Про це пише видання "РБК-Україна".

За даними організації EnableMe, розмір соціальних виплат в деяких країнах іноді навіть перевищує розмір середньої заробітної плати в Україні. Таким чином найбільші щомісячні виплати українцям пропонують в таких країнах:

  • Бельгія – 1 140 євро на дорослого (44 137 грн);
  • Ірландія – 824 євро на дорослого (31 902 грн);
  • Норвегія – 650 євро на дорослого (25 166 грн);
  • Німеччина – 502 євро на дорослого (19 435 грн);
  • Франція – 426 євро (16 493 грн);
  • Швейцарія – від 350 до 500 євро (від 13 552 до 19 360 грн);
  • Велика Британія – від 300 євро на людину (від 11 616 грн).

Розмір таких соціальних виплат може залежати від багатьох факторів, наприклад, від житла, складу сім'ї, статусу навчання, пошуку роботи тощо. Також деякі країни вже готуються до скорочення соціальної підтримки українців, адже це певним чином створює надмірне навантаження на державний бюджет.

За що можуть оштрафувати українців в Польщі

Українцям, які пересуваються на велосипеді чи електричному самокаті по дорозі загального користування, потрібно дотримуватися певних правил дорожнього руху. Адже за їх порушення працівники муніципальної поліції Польщі мають право оштрафувати громадян.

Щодо розміру штрафів, то він загалом залежить від вчинених правопорушень, зокрема:

  • за їзду по тротуару, який призначений лише для пішоходів, порушникам доведеться заплатити від 50 до 200 злотих (від 433 до 1 734 гривень);
  • за керування немоторними транспортними засобами без необхідних прав загрожуватиме штраф у розмірі до 1 500 злотих (до 13 005 гривень).

До 1 500 злотих (до 13 005 гривень) українців також можуть оштрафувати, якщо водій об'їхав транспортний засіб, який зупинився перед пішохідним переходом, не надав перевагу у русі пішоходам та особам з інвалідністю тощо.

Раніше ми розповідали, що українцям за кордоном хочуть суттєво зменшити підтримку. Також ми писали, чому шукати роботу за кордоном стало безпечніше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.