Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Сміття чи золота жила? Які речі варто купувати вживаними (список)

Розповідаємо, які вживані речі можуть принести стільки ж задоволення, як і нові

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Покупка нових речей не завжди є правильним та обдуманим вибором

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Більшість з нас протягом свого життя надають перевагу новим речам, оскільки вони зазвичай є надійнішими, сучаснішими та "свіжими". Ми схильні думати, що купівля чогось нового – це завжди найкращий варіант, але іноді це не має жодного значення.

Команда Pro Гроші пропонує розглянути список речей, які необов'язково мають бути новими, щоб відмінно справлятись зі своїми функціями.

Нерухомість

Переважна більшість українців купують житло у попередніх власників. Звісно є й ті, що купують квартири у новобудовах або будують власні приватні будинки, але чи є в цьому сенс? З одного боку, придбавши вживане житло, ви отримаєте комфортне місце проживання з більшістю зручностей, які вам потрібні вже на місці.

Старе житло майже завжди буде доступнішим за ціною, часто майже без компромісів з точки зору якості та зручності використання. А от з новобудовами можна не вгадати й втратити гроші, коли компанія-забудовник раптово "збанкрутує" і не поверне вам вкладені кошти. Тим більше в такі тяжкі для країни часи.

Авто

Нові автомобілі оснащені сучасними технологіями та функціями, але відносно нещодавно придбаний вживаний автомобіль, який добре обслуговувався, здебільшого виграє з точки зору падіння в ціні, і в наші дні більшість вживаних автомобілів – особливо ті, що пропонуються як сертифіковані вживані дилерські авто – є такими ж надійними, як і нові моделі.

Звісно можна посперечатися про те, що авто з салону це показник статусу, багатства і впливу, в решті решт воно так само схильне ламатися. А в черговій "тягнучці" всі авто рухаються пліч-о-пліч на рівних умовах.

Книги

Друковані книги продовжують продаватися, попри навалу цифрових медіа. Проте, як би вам не хотілося розгорнути нову книгу, новизна не завжди є необхідною.

Купівля уживаних книг значно знижує ціну без жодного збитку для читацького досвіду. Зважаючи на те, що в Україні стає все більш популярний обмін книгами, це непогане рішення для того, щоб зекономити.

Меблі

Високоякісні меблі з дерева та металу коштують дорого, але можуть прослужити десятиліттями. М'які меблі, такі як дивани чи крісла, здебільшого викликають підозру, оскільки невідомо, що ховається під м’якою оббивкою.

Меблі без тканини будуть такими ж корисними й привабливими у використанні, як і нові, за умови, що за ними належним чином доглядали з самого початку.

Одяг

Секонд-хенд у сучасній Україні це явище, яке не тільки дає змогу отримати відносно нові або і зовсім свіжі речі, а й перепродати їх, знаючи певні нюанси. Комісійні магазини та стоки — це теж чудові місця, щоб придбати пристойні речі за низькою ціною.

Можна звісно посперечатися, що за необмежених бюджетів ліпше купувати нові речі, й в цьому є сенс, однак не слід забувати, що далеко не всі мають такі можливості.

Раніше ми детально описали, як розумно заощадити для мрії про власне житло. Також ми назвали авто вартістю до $2000, які можуть придбати українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.