Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Сім'ї в Україні можуть отримати по 53 000 грн допомоги – кому виплатять такі гроші

Українцям, які виїхали із зони бойових дій після 24 лютого 2022 року, будуть надавати також психологічну підтримку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ВПО в Запоріжжі можуть отримати фінансову допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Благодійний фонд "Карітас Запоріжжя" відновив реєстрацію заявок на фінансову допомогу для внутрішньо переміщених осіб. Важливою умовою затвердження виплат є переїзд у Запорізьку область із зони активних бойових дій.

Про це йдеться на Facebook-сторінці організації.

Кошти виплачуватимуть за підтримки Швейцарського агентства з розвитку та співробітництва, Swiss Solidarity та Caritas Switzerland в рамках проєкту "Грошова допомога та стійкість для України". Загальна сума фінансової допомоги на родину – до 53 280 грн. Тобто в сім’ї можуть призначити виплати максимум чотирьом особам по 2 220 грн упродовж 6 місяців.

Також в рамках програми отримувачі можуть звернутися по психологічну підтримку та послуги кейс-менеджера за потреби. Але для успішного прийняття заявки необхідно відповідати одразу трьом критеріям. Перший – належати до однієї чи кількох категорій вразливості:

  • вагітність;
  • матір із дітьми віком до 3 років;
  • багатодітна родина (три чи більше дітей віком до 18 років);
  • член домогосподарства з обмеженими можливостями;
  • самотня особа похилого віку (від 55 років) або домогосподарство, яке складається з літніх людей без підтримки рідних;
  • особа з важким захворюванням;
  • самотня матір/батько чи опікуни неповнолітніх дітей.

Другий критерій відбору – втрата джерела постійного доходу чи невеликий середній місячний дохід на людину (до 5 865 грн). Третій критерій – домогосподарство повинно ледве задовольняти свої базові потреби.

Також потенційні отримувачі мають проживати в таких територіальних громадах Запорізької області: Вільнянська, Матвіївська, Петро-Михайлівська, Широківська, Михайло-Лукашівська, Новомиколаївська. Щоб зареєструватися, необхідно відвідати офіс у Запоріжжі за адресою вул. Семафорна, буд. 8. Приймання заявок відбувається з 10:00 до 16:00 у порядку живої черги.

Допомога дітям, постраждалим від війни

Раніше ми розповідали, що організація "СОС Дитячі Містечка в Україні" виплачує одноразову грошову підтримку родинам, в яких діти зазнали фізичних ушкоджень внаслідок війни. Їм належить допомога в розмірі 10 000 грн на цільові потреби, наприклад, медичну допомогу, реабілітацію, психологічний супровід тощо.

Також фонд обіцяє надавати консультації з юридичних та соціальних питань, допомагати в оформленні інвалідності, соціальних виплат та інших спеціальних статусів. Але для затвердження коштів необхідно документально підтвердити факт отримання тілесних ушкоджень.

Наприклад, надати медичну виписку та довідку від Національної поліції. Також підійде витяг про внесення випадку до Єдиного реєстру досудових розслідувань (за наявністю).

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям виплатять гроші до Дня Захисників і Захисниць України. Також ми повідомляли, що для ВПО створили комплексну програму підтримки та розповідали, яку допомогу вона пропонує.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.