Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Що не можна робити з грошима, аби не накликати бідність – народні прикмети

Розповідаємо вам про те, кому не варто давати гроші, аби не залишитися ні з чим

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці вірять в прикмети

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Наші пращурі вірили, що певні прикмети можуть вас збагатити та навіть залишити без жодної копійки. Тому вони вірили в це та дотримувалися їх щодня.

Сайт Pro Гроші зібрав народні прикмети, які можуть накликати на вас бідність.

  • Не можна давати милостиню грішми, отриманими на здачу після покупки хліба або солі.
  • Не варто віддавати милостиню жебракам грошима, які отримали у цей день, адже гроші мають "переночувати" вдома і тільки тоді із них виділяють частину на благодійність.
  • Молода незаміжня дівчина не повинна подавати милостиню. Віддаючи гроші жебракам, вона може роздати свою удачу і позбутися сімейного щастя в майбутньому.
  • Наші предки вважали, що подавати потрібно купюри й монети, які мають одиниці та нулі. Не можна подавати парну монету – 2 грн, її дають тільки на церкву.
  • Подавати милостиню можна, якщо жебраки сидять біля входу в храм, біля каплиці, біля святих місць, біля входу на базар. Якщо ви вже й даєте гроші милостиню, то це варто робити лише на виході.
  • Не можна подавати милостиню тим, хто сидить на перехрестях, біля кладовищ чи лікарень, адже разом із грошима можна віддати своє здоров'я.
  • Даючи гроші жебраку, обов'язково про себе промовляли: "Не збідніє рука, що дає". При цьому важливо не торкатися іншої людини.
  • У середу потрібно подати милостиню п'яти нужденним, заздалегідь підготувавши монетки від розміну однієї паперової купюри. Це притягне багатство та успіх.

На що не можна витрачати зарплату

Раніше ми вже писали про те, що українські прикмети стосуються також і того, на що заборонено витрачати зароблені кошти. Такі вірування можуть відрізнятися залежно від регіону. Але основні з них такі:

  • Не варто витрачати всю зарплату в перший день або перший тиждень після отримання.
  • Не слід витрачати всю зарплату на розваги, алкоголь або азартні ігри.
  • Не варто витрачати всю зарплату на подарунки для себе.
  • Не треба витрачати зарплату на погашення боргів або позик, оскільки вважається, що це може привернути більше фінансових проблем і затягнути в коло заборгованості.

Памʼятайте, що такі прикмети лише частина народних традицій. Вони не мають наукового обґрунтування, а тому дослухатися до таких порад чи ні – це ваша індивідуальна справа.

Якщо ви не вірите в такі прикмети, то можете носити будь-який тип грошей у своїх гаманцях, а зарплату витрачати на що заманеться.

Якщо вас зацікавила дана інформація, то більше ви зможете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, як повернути товар без чека. Також ми публікували поради щодо того, з якими фінансовими навичками можна підвищити успіх у кар'єрі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.