Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Головні прикмети про гроші: що принесе багатство та відлякає фінансові проблеми

Розповідаємо про головні прикмети та народні вірування, які стосуються фінансів та витрат

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці переконані, що деякі прикмети досить дієві

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З давніх часів українці вірять у багато найрізноманітніших прикмет. Серед них є і ті, які стосуються грошей та заощаджень.

Сайт Pro Гроші зібрав найважливіші прикмети про фінанси в українських традиціях.

Зміст
1.Основні прикмети про гроші, в які вірять українці
2.Які гроші не можна носити у гаманці
3.На що не можна витачати зарплату

Основні прикмети про гроші, в які вірять українці

Серед головних прикмет можна виокремити такі:

  • Гроші не можна передавати через поріг. Це може принести нещастя і призвести до фінансових проблем.
  • Не можна позичати гроші пізно ввечері або вночі. Українці вірять, що така позика може призвести до втрати грошей або привернути негативну енергію.
  • Завжди треба зберігати трохи грошей у гаманці або кишенях, щоб приплив фінансів у ваше життя був постійним.
  • Якщо вам подарували гроші, потрібно повернути символічну суму тому, хто їх подарував. Вважається, що це вкаже на вашу щирість та добру волю.
  • Не можна викидати монети, особливо з відображенням обличчя правителя, адже це може принести фінансове нещастя. Замість цього, краще збирати монети в спеціальний контейнер або гаманець.
  • Якщо розбивається скляний посуд чи тарілка, то слід чекати фінансового достатку. Адже вважається, що дрібні фрагменти посуду символізують розбиття фінансових проблем.

Які гроші не можна носити у гаманці

Також є декілька прикмет, які стосуються того, яких саме грошей варто уникати у гаманцях. Українські повір'я щодо цього мають різні варіації, але основні з них стосується трьох видів монет.

Дрібні монети. Потрібно уникати зберігання таких монет у гаманцях. Це, наприклад, монети номіналом 10 чи 50 копійок або 1 гривня. Українці вірять, що такі монети символізують незначність і можуть приносити фінансові проблеми.

Зламані чи пошкоджені монети. За народними переконаннями, такі монети можуть привернути негативну енергію і принести фінансове нещастя. Тому їх краще не зберігати в гаманці.

Вибухові монети. В гаманцях не повинно бути й монет, які мають відбиток вибухової хвилі або бойової зброї. Такі гроші у гаманці можуть накликати небезпеку та негативну енергію.

На що не можна витачати зарплату

Українські прикмети стосуються також і того, на що заборонено витрачати зароблені кошти. Такі вірування можуть відрізнятися залежно від регіону. Але основні з них такі:

  • Не варто витрачати всю зарплату в перший день або перший тиждень після отримання.
  • Не слід витрачати всю зарплату на розваги, алкоголь або азартні ігри.
  • Не варто витрачати всю зарплату на подарунки для себе.
  • Не треба витрачати зарплату на погашення боргів або позик, оскільки вважається, що це може привернути більше фінансових проблем і затягнути в коло заборгованості.

Варто зауважити, що такі прикмети всього-на-всього є частиною народних традицій. А тому не мають наукового обґрунтування. Дослухатися до таких порад чи ні – індивідуальна справа кожного. Якщо ви не вірите в такі прикмети, то можете носити будь-який тип грошей у своїх гаманцях, а зарплату витрачати на що заманеться.

Раніше ми розповідали, як повернути товар без чека. Також ми публікували поради щодо того, з якими фінансовими навичками можна підвищити успіх у кар'єрі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.