Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З 1 жовтня субсидії призначатимуть по-новому – до чого готуватися

З 1 жовтня призначати і виплачувати житлові субсидії та пільги на житлово-комунальні послуги будуть органи Пенсійного фонду України

Фото: УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Субсидії почнуть призначати через Пенсійний фонд

Фото: УНІАН; Колаж: Pro Гроші

В Україні з 1 жовтня виплати житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг проводитимуться сервісними центрами Пенсійного фонду України, що працюють за екстериторіальним принципом.

Про це нагадали у Київській обласній військовій адміністрації.

Раніше виплати відбувалися через управління соціального захисту населення. Такі зміни до Положення про порядок надання житлових субсидій ініціювало Міністерство соціальної політики. А 16 вересня 2022 року Уряд ухвалив відповідну постанову.

"В умовах воєнного стану екстериторіальний принцип дозволить безперебійно надавати соціальну підтримку від держави всім категоріям населення включно з внутрішньо переміщеними особами. Крім того, це надасть змогу централізовано зберігати дані громадян, необхідні для призначення та розрахунку пільг, та не втрачати їх у разі окупації певної території", – зазначили в адміністрації.

Перехідний період триватиме до 1 грудня – до того часу прийомом громадян та оформленням документів займатимуться працівники органів соціального захисту.

"Від 1 грудня оформити пільги громадяни зможуть не лише у сервісних центрах Пенсійного фонду. Територіальні громади, ЦНАПи і уповноважені органи сільської, селищної, міської ради будуть продовжувати прийом субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги", – додали у Київській ОВА.

Також заяву з необхідними документами можна буде подавати поштою або в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України тощо.

Нагадаємо, для того, щоб отримати субсидію, потрібно подати відповідні документи з 1 жовтня протягом двох місяців. У такому разі пільга буде призначена з початку опалювального періоду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.