Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Секрети вигідних подорожей: як зекономити гроші та відпочити

Під час планування відпочинку варто дотримуватися кількох етапів даного процесу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям варто підготуватися до поїздки заздалегідь

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Планування подорожей теж досить важливе, як і сама поїздка. Саме від цього залежить, як пройде ваш відпочинок та скільки грошей ви на нього витратите.

Про це пише visitukraine.

Визначте дату подорожі

Спонтанність може вам принести позитивні емоції та враження. Однак через це ви також можете втратити чимало грошей, адже будете купувати перші ліпші квитки.

Також часто, відправляючись у спонтанну поїздку, туристи не можуть знайти хороше житло на місці, не встигають відвідати заплановані локації, а також можуть сплатити чималі штрафи за відсутність певних документів. Тому краще планувати такі поїздки за кілька тижнів наперед.

Продумайте всі деталі

Після того, як ви визначились з датами, можна переходити до наступного етапу, а саме бронювання готелю, квитків тощо. Не забувайте порівнювати ціни на різні види транспорту та компанії-перевізники, адже іноді поїздка на поїзді може коштувати значно дешевше, ніж переліт.

Бронюючи житло, зверніть увагу на віддаленість обраного району від центру, адже зазвичай готелі та квартири за межами найпопулярніших туристичних локацій коштують значно дешевше. Надалі продумайте, які локації ви хочете відвідати, адже іноді хаотичне пересування може призвести до зайвих витрат на транспорт.

Подбайте про туристичне страхування

Насправді їхати без страхового поліса досить ризиково, адже навіть простий вивих ноги чи отруєння можуть вам обійтися досить дорого. Все тому, що медичне обслуговування у будь-якій країні світу є платним для іноземців.

Саме тому лише завдяки страховці вам вдасться заощадити чималі гроші.

Як Укрзалізниця змінила купівлю квитків

Раніше ми вже розповідали про те, що деякий час назад компанія оновила свій мобільний застосунок. Тепер пасажири зможуть зручно купувати квитки з пересадками. Через це нововведення відбудеться також ще низка змін. Наприклад:

  • мінімальний час на пересадку з одного поїзда на інший буде тривалішим – він становитиме 20 хвилин, тож у пасажирів буде час, аби зорієнтуватися на незнайомій станції;
  • максимальний час у дорозі становитиме 36 годин, при цьому пасажирам не пропонуватимуть маршрути з пересадками, якщо через це збільшуватиметься тривалість поїздки;
  • рейси для пересадок будуть підбиратися максимально зручно, щоб відстань по маршруту була мінімальною.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше корисної інформації ви можете дізнатися в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розповідали, чому Укрзалізниця підвищила вартість квитків на поїзди. Також ми писали, що в українських поїздах зʼявились "жіночі купе".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.