Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця буде продавати квитки по-новому – що зміниться для пасажирів

Перевізник випустив оновлення мобільного застосунку, завдяки якому купувати квитки тепер стане зручніше

Фото: Укрзалізниця/Telegram. Колаж: Pro Ukraine

В УЗ змінюють правила продажу квитків

Фото: Укрзалізниця/Telegram. Колаж: Pro Ukraine

Укрзалізниця внесла зміни у продаж квитків для своїх пасажирів. Компанія випустила оновлення застосунку, в якому тепер можна зручно купувати квитки з пересадками.

Про це йдеться у Telegram-каналі УЗ.

Тепер пасажири зможуть обирати оптимальний маршрут з найзручнішими варіантами пересадок. При цьому деколи маршрут із пересадкою навіть буде швидшим за прямий.

Що зміниться під час купівлі квитків

Через нововведення Укрзалізниці пасажирів торкнуться такі зміни:

  • збільшиться мінімальний час на пересадку між різними поїздами – він становитиме 20 хвилин, щоб пасажири мали час зорієнтуватись на станції;
  • максимальний час у дорозі становитиме 36 годин, при цьому пасажирам не пропонуватимуть маршрути з пересадками, які вимагатимуть більшого часу в дорозі;
  • рейси для пересадок будуть підбиратися максимально зручно, щоб відстань по маршруту була мінімальною.

Крім цього, пасажирів торкнеться ще одне важливе нововведення. Відтепер вони зможуть пересісти всередині одного і того самого поїзда.

Як це працює? Якщо в поїзді немає одного вільного місця протягом всього маршруту, то система запропонує пасажиру під час поїздки просто пересісти на інше місце, яке звільнить пасажир, що виходить раніше. В такому випадку пасажиру прийде два квитки на один і той самий поїзд.

Коли запрацюють оновлення

Це нововведення стане доступним усім користувачам застосунку Укрзалізниці протягом найближчого тижня, тобто до 13 липня.

Як в УЗ підготувалися до літа

Раніше перевізник пообіцяв, що під час літнього сезону в половині вагонів точно працюватимуть кондиціонери. Щоб придбати квиток з кондиціонуванням, потрібно у застосунку, на офіційному сайті чи в чат-боті Укрзалізниці зробити відповідний вибір. Біля кожного вагону є відповідна позначка, яка допоможе зорієнтуватись під час купівлі квитків.

Квитки на поїзд влітку подорожчали

З 1 червня Укразалізниця підвищила вартість квитків на суму від 30 до 80 гривень, однак остаточна вартість залежатиме від класу поїзда та вагону.

Наприклад, вартість купейного квитка на поїзд №92 Київ – Львів у п’ятницю та неділю (найдорожчі дні) становитиме:

  • 775 гривень – купе;
  • 1 734 гривні – люкс.

У поїзді №64 Київ-Харків квитки коштуватимуть:

  • 696 гривень – купе;
  • 1 553 гривні – люкс.

При цьому після підвищення вартості квитків найдорожчим поїздом в Україні буде Запоріжжя – Ужгород. Пасажири повинні будуть заплатити 1 453 гривні за квиток у купе, а квиток у вагоні люкс коштуватиме 3 639 грн.

Раніше ми писали про те, що в поїзди Укрзалізниці повернулася воєнізована охорона. Також ми розповідали, що Укрзалізниця запускає "жіночі купе".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.