Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ракетні обстріли та паніка – як курс долара відреагував на нову атаку РФ

Розповідаємо, що відбувається з курсом долара в обмінниках 24 листопада

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в обмінниках після російських ракетних обстрілів

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У середу, 23 листопада, російські війська знову завдали ракетних ударів по території України. Однак, попри обстріли, курс долара залишається на відносно стійкому рівні.

За допомогою даних порталу Мінфін розповідаємо, як ракетні обстріли вплинули на курс іноземної валюти.

Курс долара в обмінниках

Станом на 24 листопада 2022 року середній курс долара в обмінниках становить:

  • купівля – 40,25 грн за долар;
  • продаж – 40,40 грн за долар.

Протягом тижня курс долара навіть трохи впав, ще 17 листопада середня ціна на купівлю американського долара становила 40,31 гривні, а на продаж – 40,44 гривні.

Курс євро протягом тижня дещо зріс, наразі обмінники купують цю валюту за 40,95 грн за євро, а продають за 41,19 грн за євро. 17 листопада середня ціна на купівлю такої валюти становила 40,70 гривні, а на продаж – 40,91 гривні.

Як обстріли вплинули на курс долара в банках

Попри ракетні обстріли України 23 листопада, курс долара в банках також залишається відносно стабільним та коливається в межах кількох копійок.

ПриватБанк

  • купівля – 39,50 гривень за долар;
  • продаж – 40,00 гривень за долар.

Ощадбанк

  • купівля – 40,00 грн за долар;
  • продаж – 40,55 грн за долар.

Райффайзен банк

  • купівля – 40,10 гривень за долар;
  • продаж – 40,50 гривень за долар.

Де вигідніше обміняти валюту

Наразі в українських банках можна обміняти і готівкову, і безготівкову валюту. Можна прийти у відділення й отримати гроші там, а можна онлайн у застосунку банку обміняти долар і тримати гроші на картці. Треба розуміти, що карткові курси в банках інші, і курс купівлі у багатьох наближений до офіційного – 36,56 грн/дол.

Щоб обміняти валюту в банку, необов'язково бути його клієнтом. Тобто, якщо ви хочете зробити конвертацію саме в касі якогось із банків, то можна переглянути на сайті чи на порталах, де і який курс, і обрати для себе найбільш вигідний.

Курс в обмінниках зазвичай вищий, ніж в банках, і обмінники залишаються одним із найбільш популярних способів конвертувати валюту. По-перше, їх дуже багато по всіх містах, по-друге, вони мають більше можливостей корегувати курс, по-третє, ці установи діють за ліцензіями й все відбувається офіційно. До того ж в таких установах ризик, що готівкової валюти не буде в наявності, менший.

Раніше ми розповідали, до якого курсу готуватись українцям. Також ми писали, чи варто зараз купувати й продавати валюту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.