Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи варто зараз купувати і продавати долар – коли курс буде найвигідніший

Пояснюємо, чи опуститься долар нижче позначки в 40 грн і якого курсу чекати найближчим часом

Колаж: Pro Гроші

Експерти почнили, чи треба купувати долари найближчим часом

Колаж: Pro Гроші

Експерти схиляються до думки, що до кінця листопада коливання курсу долара в Україні можливі в межах 40-41 грн/дол. Водночас, наприкінця жовтня курс американської валюти перетнув психологічну позначку і опустився на готівковому ринку до 39,69 грн.

Сайт Pro Гроші розбирався, чи варто зараз купувати або продавати валюту, чи краще почекати, поки гривня зміцніє і придбати долар по вигіднішому курсу.

За словами директора департаменту казначейства Акціонерного Товариства "Комерційний Індустріальний Банк" Германа Марченко, зараз в Україні немає валютного ажіотажу, а, навпаки, повертається довіра до гривні.

За нашими прогнозами, вже до кінця року кількість гривневих депозитів в комерційних банках, порівняно з вереснем, може зрости на 10-12%, що свідчить про поступове повернення довіри до гривні.
Герман Марченко

Герман Марченко

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК"

Експерт прогнозує, що коливання курсу найближчим часом дійсно можливі, але в межах 39,5-41 грн/дол.

Такої ж думки щодо курсу американської валюти дотримується і член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. Він порадив тим, хто планує придбати долари, купувати їх і не чекати вигіднішого курсу. Адже, за його словами, позначки нижче 40 грн/дол американська валюта найбличжим часом не перетне.

Економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ раніше у коментарі Pro Гроші висловив думку, що протягом цього місяця курс долара буде близько 40 грн/дол. з максимальною девальвацією до 42-43 грн/дол.

Водночас, експерт назвав таку стабільність дуже "тендітною". На його думку, ситуація буде залежати виключно від зовнішньої допомоги. Тому, якщо у вас є достатній запас гривні на випадок форс-мажорних ситуацій, залишок можете вкладати в долари.

Можна наробити помилок

Фінансовий аналітик Максим Орищак попередив українців, як можна припуститися помилок при обміні валют. За його словами, найчастіше це буває в період нестабільності.

Люди починають купувати чи продавати валюту не завдяки аналізу, а через власні переживання – тут працює більше психологія. Зазвичай люди здійснюють такі активні операції для того, щоб заробити. Але як показує практика, якщо людина не професіонал, то великі шанси втрати капіталу, – попереджає аналітик.

Він навів приклад такої ситуації. Людина може купити валюту, коли вона подорожчала, а продати, коли стала дешевою.

Експерт радить, щоб такого не сталося, диверсифікувати свій капітал і не піддаватися паніці. Тобто намагатися розподілити свої кошти заздалегідь.

Один із способів – це купувати щомісяця валюту, не тільки американский доллар, а і євро, а гривню залишати на операційні витрати. Таким чином ви диверсифікуєте свій капітал, – пояснив Орищак

Раніше сайт Pro Гроші писав, що буде з доларом до кінця року. Також ми розповідали, чи приймають банки старі банкноти долара.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.