Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Програму "єОселя" розширили: кому даватимуть кредити під 7% річних з 1 серпня

Уряд розширив дію програми іпотечного кредитування і дозволив брати участь новим категоріям українців

Фото: Pexels, Nerukhomi.ua. Колаж: Pro Гроші

Більше українців зможуть купити квартиру за програмою "єОселя"

Фото: Pexels, Nerukhomi.ua. Колаж: Pro Гроші

В Україні працює програма "єОселя", завдяки чому українці можуть отримати житло на вигідних умовах іпотечного кредитування. З 1 серпня дію програми розширять і дозволять брати участь більшій кількості осіб.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Подати заявку на отримання пільгового кредиту матимуть змогу такікатегорії українців:

  • ветерани війни та члени їх сімей;
  • учасники бойових дій;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни;
  • сім’ї загиблих (померлих) захисників і захисниць;
  • інші громадяни України без власного житла, чи у власності яких менше ніж 52,5 кв. метра на одну особу та додатково 21 кв. метр – на кожного наступного члена родини.

"З 1 серпня запускаємо наступний етап державної програми "єОселя" і збільшуємо кількість українців, які можуть скористатись нею та придбати житло. Вони можуть подати заявку через застосунок Дія на отримання іпотечного кредиту під 7%", – зауважила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Умови програми, яка працює з жовтня 2022 року, такі:

  • фіксована річна ставка у гривні – 7%;
  • перший внесок – від 20%;
  • термін кредитування – до 20 років;
  • квартира в новобудові чи об’єкті, не старшому за три роки на момент укладення договору.

Взяти кредит можна тільки в банках-учасницях програми. Йдеться про Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк та Sky Bank. Ще декілька фінансових установ невдовзі долучаться до реалізації "єОселі", бо ще перебувають на стадії інтеграції з "Дією". Так само купівля квартири доступна лише в тих забудовників, які акредитовані банками.

Які оновлення внесли у програму кредитування

Уряд ухвалив додаткові зміни у програмі на засіданні 4 липня. Зокрема рішенням збільшили перелік територій, де розповсюджується державна ініціатива. Вона стала доступною в Харківській, Запорізькій та Херсонській областях у тих населених пунктах, які не окуповані та де не відбуваються активні бойові дії.

Також до категорії військових і силовиків, які можуть брати іпотеку під 3% річних, тепер належать ще детективи та старші детективи Національного антикорупційного бюро, особи рядового і начальницького складу ДБР, детективи й начальницький склад Бюро економічної безпеки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деяким українцям спростили умови погашення кредитів і розповідав, кого торкнулися зміни. Також ми повідомляли, що повертаються перевірки майна, переданого у заставу банкам під кредити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.