Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Проблемні покупки в Інтернеті: як клієнти ПриватБанку можуть втратити гроші

ПриватБанк може не пропустити кошти через LiqPay, аргументуючи рішення перевірками інтернет-магазину

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку не зміг купити товар в інтернеті через перевірки

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку не зміг оплатити замовлення в інтернет-магазині. А відмова від операції призвела до очікування до 120 днів. Тобто через внутрішній регламент фінустанови чоловік залишився без грошей і товару.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком mikhaj2008, розповів, що оплатити замовлення намагався через систему LiqPay. Кошти з картки зникли, але на рахунок інтернет-магазину не надійшли. Під час розмови з оператором чоловік дізнався, що отримувач не пройшов перевірку, це може тривати до 180 днів.

Весь цей час особисті гроші будуть "висіти", поки перевірка не змінить статус на успішний. Водночас у самому магазині вперше почули про таке, адже раніше з переказами проблем не виникало.

"На моє запитання, чому знімали кошти з картки, якщо магазин під підозрою, зрозумілої відповіді не отримав (посилаються на внутрішні регламенти). Порадили відкликати операцію. Після заявки про відкликання прийшло повідомлення, що термін розгляду 45-120 днів", – зауважив клієнт.

Пояснення ситуації наступне: "Банк, в якому проходила операція, зобов’язаний відповісти на наш запит". Виходить, ПриватБанк буде відповідати сам собі протягом трьох місяців. І цей період гроші клієнта будуть недоступні. Він констатував, що система LiqPay як платіжний засіб повинна спрощувати проведення розрахунків. Натомість проблема ускладнилася у кілька разів стараннями фінустанови.

Функціонал міжнародних переказів

В мобільному додатку Приват24 можна швидко здійснювати відправлення в інші країни, оплачувати товари та послуги, а також отримувати переказ із закордонної картки. Функціонал застосунку дозволяє користуватися кількома міжнародними системами грошових переказів, тобто українці мають змогу обрати підходящий для себе варіант з-поміж:

  • Western Union;
  • MoneyGram;
  • RIA;
  • PrivatMoney;
  • IntelExpress;
  • Welsend (тільки отримання);
  • Meest (тільки отримання);
  • Sigue.

Отримувачу надійде відправлення через кілька хвилин. А процедура проста і зрозуміла: спершу треба відкрити меню "Перекази", натиснути на пункт "Міжнародні". Далі обрати "Відправити переказ" чи "Отримати переказ". Не забудьте правильно ввести реквізити та вибрати актуальну картку для транзакції.

Також клієнтам доступні перекази SWIFT, які дозволяють відправлення за кордон зі свого рахунку на рахунок фізичної/юридичної особи. Такий спосіб є зручним для оплати покупок, лікування, навчання, відпочинку, для бронювання номерів у готелі, переказу коштів родичам і друзям тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк може заблокувати рахунок з коштами від держави. Також ми повідомляли, що збій у Приват24 може залишити клієнтів з кредитами та розповідали, на що слід звернути увагу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.