Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Проблема з картками у Приват24 – який дивний збій може налякати українців

У застосунку можуть неправильно відображатися платіжні картки, що помітив один з клієнтів фінансової установи

Фото: ПриватБанк/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Приват24 можуть переплутатися кольори платіжних карт

Фото: ПриватБанк/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк видає клієнтам картки Visa або MasterCard, які в мобільному додатку відображаються різними кольорами. Але може статися збій і відтінки поміняються місцями, що може заплутати користувачів.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Romanku, розповів, що має в наявності фізичні платіжні картки – для виплат і універсальну. Але картка MasterCard, яка у пластиковому вигляді поставляється в зеленому кольорі, на смартфоні в застосунку Приват24 чомусь синя. І навпаки – Visa відображена зеленим відтінком, хоча у фізичному вигляді вона синя.

"Розробники додатка переплутали шлях в коді до зображення карток. Декілька разів зв’язувався зі службою підтримки в Приват24, з третьої спроби оператор зареєстрував моє звернення. На прохання створити тікет до команди, щоб це пофіксили, оператор попросив фото карток, щоб впевнитися у неправильних кольорах", – розповів клієнт.

Але вже через 5 хвилин після реєстрації звернення його закрили, а як рішення запропонували чоловіку вибрати дизайн з наявних у додатку. На думку користувача, фінансова установа просто проігнорувала елементарний запит. І надалі подібні збої можуть виникати в інших клієнтів, поки сам програмний код не перепишуть і не випустять оновлену версію Приват24.

Visa або MasterCard – що краще і в чому різниця

Станом на 2023 рік картки Visa і MasterCard є двома найпоширенішими та визнаними у світі платіжними системами. Вони надають можливість здійснювати безготівкові платежі та характеризуються такими особливостями:

  • працюють з різними банками та фінансовими установами;
  • приймаються в багатьох країнах світу, проте в окремих регіонах популярність Visa чи MasterCard може переважати;
  • умови використання пропонують різні переваги та знижки для власників карток кожної системи;
  • активно впроваджують нові технології безконтактних платежів, таких як Visa payWave і MasterCard PayPass, що робить оплату швидшою та зручнішою;
  • мають високі стандарти безпеки, зокрема технології шифрування і захист від шахрайства, надають захист від несанкціонованого використання.

Важлива відмінність між двома системами – конвертація при оплаті товарів і послуг за кордоном. Саме від цього залежить, яку карту краще брати для подорожей в інші країни, аби мати можливість економити на комісіях.

Наприклад, у Європейському Союзі основна валюта – євро, тому краще застосовувати Mastercard. Бо Visa спершу конвертує гривню в долар, і лише потім у євро. Доведеться двічі заплатити комісію. І навпаки – У сполучених Штатах Америки вигідніше використовувати карту Visa.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтам ПриватБанку загрожує штучний інтелект і розповідав, як через нього можна збідніти. Також ми повідомляли, як клієнтів ПриватБанку можуть залишити без грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.