Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку скаржаться на термінали і банкомати – що з ними не так

Через постійні збої у роботі банкоматів українці залишаються без грошей

Фото: Sobitie. Колаж: Pro Гроші

Фото: Sobitie. Колаж: Pro Гроші

Україна живе в умовах періодичних відключень електроенергії, до яких громадяни потроху звикають. Але через перебої у постачання світла трапляються прикрі випадки з невидачею коштів банкоматами.

Про це йдеться на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Чимало українців розповідають свої історії про збої у роботі банкоматів або терміналів ПриватБанку. Часто установки зупиняються на пів шляху під час відрахування купюр або не зараховують на рахунок при прийманні банкнот. Гостроти ситуації додає той факт, що з карток зняті суми списуються, а на руках власники їх не мають.

18 листопада, наприклад, мешканець Дніпра намагався поповнити рахунок через термінал, але несподівано зникла електрика. Він повідомив співробітника фінустанови, щоб не втратити гроші: невдовзі прийшло повідомлення у додаток Приват24 про необхідність почекати добу. Наступного дня час очікування продовжили ще на 72 години, на третій день – на 14 діб. Під час телефонного дзвінка на гарячу лінію клієнт не отримав компетентної відповіді, чому необхідно чекати настільки довго.

Схожа проблема через вимкнення електроенергії сталася з українцем, який намагався зняти з банкомата 10 000 гривень. "Банкомат почав відраховувати готівку, проте відключили світло. Повернулася лише картка. З рахунку списали 10 000 грн + 100 грн комісії", – розповів чоловік.

Він залишив заявку на повернення коштів і також зіткнувся з обіцянкою швидкого повернення – спочатку через день, потім через 3, далі через 7 днів. Коли минув тиждень, надійшло повідомлення про відмову задовольнити заявку, оскільки факт збою не підтверджено. Клієнту порекомендували звернутися на лінію 3700 або в чат "Допомога Онлайн", якщо він не згоден з рішенням.

Переселенка залишилася без грошей

Ще одна ситуація – у Харкові. Жінка, маючи статус вимушеної переселенки, отримує допомогу на себе та двох малолітніх дітей. Як тільки кошти надійшли на рахунок, вона вирішила їх зняти. Але знову – банкомат почав відраховувати купюри, а потім несподівано зупинив функціонування. Банкноти так і залишилися всередині установки, а рахунок збіднів.

"Наступний раз я щось отримаю в середині грудня. Оператор сказав чекати, вони розбираються. В мене питання: як пояснити дітям, що їсти нема чого через помилку банку. Куди звернутися, щоб мене почули?" – бідкається українка.

Як видно, випадки не є поодинокими, скоріше – трапляються вже системно. І не важливо, що саме спровокувало збій – відсутність електроенергії чи проблеми у системі. ПриватБанк повинен якісно обслуговувати клієнтів і надавати компетентні відповіді на питання. Але, як зрозуміло з трьох відгуків, написаних в діапазоні кількох днів від мешканців різних міст України, цього не відбувається.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк вимагає погашення кредитів, відкритих шахраями. Також ми повідомляли, яка неприємність може статися під час відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.