Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк може не розблокувати рахунки деяким клієнтам – що відбувається

Українці скаржаться на довгі затримки з розблокуванням рахунків після отримання постанови від виконавця

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Гроші

Українці масово скаржаться на ПриватБанк і блокування рахунків

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Гроші

На основі рішення виконавчої служби ПриватБанк блокує рахунки клієнтів. Так само після отримання постанови щодо зняття обмежень фінансова установа має це зробити. Але якщо блокування здійснюється швидко, то протилежної процедури українці чекають довго.

Скарги опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка Наталя Грицишин розповіла, що виконавча служба винесла постанову про розблокування рахунку в ПриватБанку ще 17 травня. Укрпошта відправила документ, який надійшов представникам фінустанови 30 травня. Минув місяць, а гроші на картках досі недоступні. У службі підтримки сказали, що постанова перебуває на розгляді.

Подібна ситуація виникла в Богдана Клюби. По трек-номеру накладної Укрпошти українець дізнався, що постанова від приватного виконавця (про визначення рахунку для видаткових операцій) надійшла до ПриватБанку 19 червня. Після двох тижнів рахунки все ще заблоковані.

Користувач з ніком Vv31Vv розповів, що виконавча служба наклала арешт на його зарплатний рахунок. Рішення про зняття обмежень направили в банк 16 червня, але безрезультатно. Як зауважили представники установи у відповідь на скаргу, "обробка та виконання постанови про визначення поточного рахунку боржника для здійснення видаткових операцій проводиться у термін до 10 днів".

Андрій Овсянніков зауважив: співробітники ПриватБанку запевняють, що постанову не отримали, хоча клієнт відправив рішення виконавця рекомендованим листом та на електронну пошту. Він планує писати скаргу в Національний банк, якщо найближчим часом процес не зрушиться з місця.

Що нового запровадили банки у червні для клієнтів

Червень був наповнений періодичними нововведеннями українських банків. Клієнти отримали кілька важливих оновлень і корисних сервісів, які спрощують отримання послуг. Не обійшлося без запроваджень, які не надто сподобалися українцям. Зокрема серед головних змін такі:

  • автоматичне продовження терміну дії карток Ощадбанку щонайменше до 31 серпня 2023 року;
  • відкриття окремого рахунку в Monobank для користувачів, які здійснюють незалежну професійну діяльність (нотаріусів, адвокатів, приватних виконавців тощо);
  • використання смартфона як програмного реєстратора розрахункових операцій за допомогою додатку від ПриватБанку "Термінал";
  • списання залишкових коштів на рахунках для погашення кредиту в разі примусового розірвання співпраці з клієнтом ПриватБанку;
  • замовлення доставки пластикової картки ПриватБанку у відділення Нової пошти чи поштомат.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що зняти гроші в банкоматі без картки не вийде та розповідав, що треба знати клієнтам ПриватБанку. Також ми повідомляли, що картку ПриватБанку тепер можна отримати поштою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.