Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк опинився під вогнем критики – на що скаржаться українці

Клієнти популярної фінансової установи зіткнулися з проблемами обміну валюти

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку скаржаться на "погані" долари

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці масово скаржаться на ПриватБанк. Клієнти фінустанови не задоволені банкнотами доларів, які видають їм видають у відділеннях банку.

Скарги на порталі "Мінфін" свідчать, що саме проблема "поганих" доларів є найпоширенішою серед клієнтів банку.

Українці масово скаржаться на долари від ПриватБанку

Один із клієнтів поділився своїм негативним досвідом обміну валют у фінансовій установі. За словами українця, він протягом місяця намагається зняти свої гроші з валютного рахунку, але отримує лише 300-400 доларів купюрами, які мають плями та належать до старого зразка.

Ця проблема не є локальною та спостерігається в різних регіонах України. Наприклад, в одному із випадків клієнт "ПриватБанку" із Дніпра стверджує, що обійшов п'ять відділень банку і скрізь пропонували валюту старого зразка та у зношеному стані. Він також додає, що навіть обмінники не хочуть брати такі банкноти, і це стає проблемою для клієнтів, які прагнуть здійснити фінансові операції з доларовою валютою.

Зі свого боку, ПриватБанк стверджує, що всі купюри, які вони видавали клієнтам, пройшли обов'язкову перевірку та є дійсним платіжним засобом. Банк також наголошує, що вони мають право видавати таку валюту та зобов'язані приймати її в обмін. Однак клієнти мають право відмовитися від прийняття банкнот, які не влаштовують їх за якістю чи станом.

Як обрати кращій обмінний пункт

З цим питанням редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова. Він розповів, що при виборі обмінного пункту слід надавати перевагу лише тим, які працюють легально, не варто обмінювати валюту в "кіосках" на ринках.

Економіст наголошує, що навіть якщо обмінний пункт має всі необхідні умови та обладнання, його розташування також має важливе значення. Пункт, розташований у віддаленому місці, може бути менш надійним, ніж аналогічний пункт у центрі міста.

Раніше ми повідомляли, що в додаток Monobank "завезуть" миле оновлення. Також ми писали, як курс долара впливає на ціни в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.