Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нічні списання без підтвердження: як клієнтів ПриватБанку можуть обікрасти

Система ПриватБанку затребувала підтвердження транзакції через 6 годин після крадіжки коштів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У клієнтки ПриватБанку вкрали кошти з картки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

На систему захисту ПриватБанку скаржаться чимало клієнтів. Особливо вражають ситуації, коли зловмисники можуть вкрасти гроші з картки, а в мобільний додаток не прийде підтвердження транзакції.

Деталі подібної історії розповіли на Facebook.

Українка Юлія Галушка вирішила привернути увагу представників ПриватБанку до проблемної ситуації. У жінки списали 500 грн з пенсійної картки на користь невідомого сайту в Нью-Йорку. Шахраї працювали вночі, тож крадіжку вдалося помітити лише о 8 годині ранку.

Проблема в тому, що у Приват24 не прийшло сповіщення про необхідність підтвердити операцію. Точніше, воно з’явилося через 6 годин після здійснення списання. Водночас клієнтка зауважує, що на мінімальні оплати в Інтернеті система захисту завжди запитує підтвердження.

"А коли шахраї серед ночі крадуть гроші із картки нібито для купівлі на закордонному сайті – все ок? І ні, ніхто нікому не передавав номер картки чи CVV, всі проінструктовані про правила безпеки, на такі розводи не ведуться", – розповіла пані Юлія.

Вона уточнила, що звернулася по допомогу до представників фінансової установи, аби там розібралися та повернули списання. Але, за словами клієнтки, ніхто не дав фідбеку. Водночас у коментарях до посту з офіційної сторінки ПриватБанку відповіли, що аферисти могли скористатися більш витонченими методами отримання персональних даних, наприклад, через камери спостереження на касах магазину.

Відповідь ПриватБанку на скаргу клієнтки
Відповідь ПриватБанку на скаргу клієнтки
Фото: Facebook

Як можна втратити гроші через інтернет-оплату

Один з клієнтів ПриватБанку намагався оплатити замовлення в інтернет-магазині через систему LiqPay. Фінанси списалися з рахунку, але не надійшли отримувачу. Чоловік зателефонував до служби підтримки й дізнався, що магазин не пройшов якусь перевірку надійності. Через це сума зарезервувалася, її неможливо повернути. А процес перевірки може тривати до 180 днів.

"На моє запитання, чому знімали кошти з картки, якщо магазин під підозрою, зрозумілої відповіді не отримав (посилаються на внутрішні регламенти). Порадили відкликати операцію. Після заявки про відкликання прийшло повідомлення, що термін розгляду 45-120 днів", – констатував постраждалий.

Що цікаво, для успішної перевірки ПриватБанк повинен надіслати запит до фінансової установи, яка проводила транзакцію. Тобто — до себе. І відповідач має право відреагувати на запит протягом трьох місяців.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк встановив правила обміну валют і розповідав, які купюри прийматиме фінустанова. Також ми повідомляли, що ПриватБанк може заблокувати рахунок з коштами від держави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.