Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк 8 років блокував майже 200 тисяч гривень своєї клієнтки — що вирішив суд

Нещодавно суд у Кривому Розі поставив крапку в історії, яка виникла ще у 2014 році між ПриватБанком та клієнткою фінансової установи. Розповідаємо подробиці

Фото: УНІАН, Unspalsh. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка відсудила у ПриватБанку 100 тисяч гривень після того, як банк заблокував її рахунок

Фото: УНІАН, Unspalsh. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка ПриватБанку з Кривого Рогу через суд домоглася виплати 100 тисяч гривень за те, що фінансова установа ще заблокувала її рахунок без конкретних для цього причин. Історія сталася ще у 2014 році.

Інформація про це з'явилася у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відомо, що рахунок жінки заблокували після того, як вона переказала 191 тисячу гривень з рахунку своєї компанії на свою кредитну картку. Вона звернулася до відділення, де їй видали нову кредитку, а гроші перерахували на кредитну картку, яку згодом перевидали.

"Та після цих операцій позивачці не вдалося зняти кошти, які перебувають на даному картковому рахунку", – йдеться в матеріалах справи.

Жовтневий суд у Кривому Розі зобов'язав ПриватБанк розблокувати кошти. Але сталося це лише у липні 2022 року. У матеріалах суду зазначається, що позивачка не могла користуватися своїми грошима з жовтня 2014 року.

100 тисяч гривень за незаконне блокування рахунку

Позивачка просила суд стягнути з ПриватБанку 328,5 тисяч гривень. У таку суму вона оцінила завданій їй моральні збитки. Також вона хотіла, аби банк покрив 281, 2 тисячі гривень інфляційних втрат та 65,7 тис. грн (3% річних). Втім суд, у підсумку, підтримав позивачку, але зменшив суми компенсацій.

Так, банк, за рішенням суду, відшкодує позивачці:

  • 3% річних на суму 15,2 тисячі гривень
  • інфляційні втрати – 84,2 тис грн.
  • моральний збиток – 529,35 грн.

Оновлення у Приват24

Нещодавно у мобільному застосунку з'явилася доволі корисна функція. Так, відтепер перевипущену платіжну картку клієнти можуть отримувати поштою. Для цього потрібно обрати таку послугу в меню, вказати потрібну адресу відділення Нової пошти чи номер поштомата. Тобто, особисто відвідувати відділення ПриватБанку більше не потрібно.

Щоб скористатися можливістю, варто в застосунку Приват24 зайти в меню "Керування картою", натиснути на кнопку "Замовити картку". Процедура швидка та інтуїтивно зрозуміла, а доставка не вимагає зайвих дій.

А ще банк змінив сервіс здійснення донатів на благодійність.Тепер актуальні збори, спеціальні проєкти, державні програми та благодійні фонди зібрані в одному місці – в меню "Добро".

Раніше ми попереджали, що у клієнтів ПриватБанку невідомо чому зникають SWIFT-перекази. Також ми писали, що ПриватБанк списуватиме гроші за непогашені кредити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.