Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Monobank масово втрачає клієнтів – чому українці відмовляються від послуг

Користувачів чомусь нервує, що Monobank повністю змінив мову інтерфейсу на українську

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Monobank незадоволені відсутністю російської мови у додатку

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Клієнти мобільного банку масово скаржаться на роботу додатку. Виявляється, людям не подобається, що віднедавна мова користувацького інтерфейсу повністю змінилася. Обрати в налаштування потрібну мову неможливо.

Деталі ситуації розповів співвласник Monobank Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, нещодавно застосунок відмовився від російської мови, тож тепер весь інтерфейс додатку доступний користувачам лише українською. Зрозуміло, що дерусифікація стала наслідком ведення повномасштабної війни, а також початком ескалації з боку агресора.

Олег Гороховський здивований, що періодично з’являються люди, які навідріз відмовляються від послуг банку лише через відсутність функцій та кнопок, підписаних російськими словами. Як він зауважив у месенджері, колишні клієнти не просто скасовують обслуговування, але й об'єднуються в анонімні групи, "в яких допомагають перемогти залежність простоти та зручності використання інтерфейсу".

Співвласнику Monobank шкода українців, які ставлять звичку вище за якість отримання послуг і зручність швидкого здійснення фінансових операцій. Він навів один з прикладів спілкування з клієнткою, яка явно ображена змінами у застосунку та захотіла виплеснути незадоволення іронічним текстом:

"Здрастуйте, я Христина і я вже два тижні не користуюся моно. Я прокидаюся ночами від жахливого кошмару: співробітник державного банку щоночі приходить до мене додому і вимагає зайняти чергу у відділенні на актуалізацію паспортних даних. Що мені робити? Цей кошмар не проходить?"

Періодичні скарги на Monobank

Мобільний банк неодноразово отримує на свою адресу гнівні відгуки від користувачів. Клієнти скаржиться на проблеми, пов'язані з картками і рахунками, які виникають, зокрема, через технічні несправності.

Інколи без відома власника блокуються банківські картки. Точну причину у сервісному центрі не повідомляють, мотивуючи закриття рахунку політикою банку. Також люди незадоволені відмовою оформляти кредит. Один з клієнтів розповів, що після відкриття картки вирішив взяти невелику позику, проте йому відмовили, не пояснивши причини.

Інколи рахунки блокують через нібито підозрілі дії у додатку. Так одному клієнту відмовили в обслуговуванні по причині ведення на телефоні двох акаунтів Monobank.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що пенсіонер поскаржився на стягування зайвих коштів Ощадбанком. Також ми повідомляли, що в Україні по-новому надаватимуть страхові послуги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.