Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Приготуйтесь до курсової турбулентності: скільки коштує долар в Україні 7 вересня

В цьому матеріалі українці можуть дізнатися, що відбувається з курсом іноземної валюти у банках та на чорному ринку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні знову подорожчав долар

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ситуація на валютному ринку України залишається нестабільною, і курс долара продовжує грати на нервах багатьох громадян. У четвер, 7 вересня, ця іноземна валюта продовжила свій ріст у вартості, що викликало нові хвилі хвилювань серед українців.

Сайт Pro Гроші пропонує розібратися, що відбувається з курсом долара в українських банках та на чорному ринку.

Яких змін зазнав курс долара в банках

На сьогодні, курс долара демонструє аналогічні показники до тих, що були 1 вересня цього року. Середні ціни на продаж валюти складають 37,99 гривні за долар, це на 9 копійок більше, ніж було вчора, 6 вересня. Медіанна ціна для купівлі також зросла на 4 копійки та наразі становить 37,80 гривень за долар.

Важливо відзначити, що протягом першого тижня вересня курс долара проявляв нестабільність. З 2 по 4 вересня гривня зміцнювалася відносно долара, але вже з 5 вересня спостерігалося підвищення цін на купівлю та продаж іноземної валюти.

Динаміка зміни курсу долара в банках з 1 по 7 вересня
Динаміка зміни курсу долара в банках з 1 по 7 вересня
Фото: Скриншот: Pro Гроші

У таблиці ви можете дізнатися, який курс долара пропонують різні українські банки.

Назва банкуКупівляПродаж
ПриватБанк37,25 грн/дол.37,85 грн/дол.
Ощадбанк37,30 грн/дол.38,20 грн/дол.
ПУМБ37,50 грн/дол.38,25 грн/дол.

Який курс долара на чорному ринку

На чорному ринку іноземна валюта влаштувала справжні американські гірки. 7 вересня о 03:00 ранку, курс продажу долара становив 37,98 гривні за долар, а медіана купівлі була на рівні 37,80 гривень за долар. Однак ця ситуація змінювалася кожну годину. Станом на 11:00 курс долара на чорному ринку такий:

  • продаж – 38,05 гривень за долар;
  • купівля – 37,87 гривні за долар.

Динаміка зміни курсу долара зранку 7 вересня
Динаміка зміни курсу долара зранку 7 вересня
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Як міняти долари, щоб не втратити гроші

Обмін валют – це важливий процес для фінансової стабільності. Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші розповів, як зберегти гроші при обміні валют.

З'ясувалося, що при продажу/покупці доларів потрібно не лише шукати вигідний курс. Важливо враховувати ще безпеку цієї процедури.

Для правильного моменту обміну валюти досліджуйте тенденції курсу протягом певного періоду часу. Якщо курс падає, це може свідчити про подальше знецінення і може бути все ж таки вигідно почекати з цим. Але ніхто не гарантує точний результат.

Раніше ми писали, що відбувається з курсом валюти у банках та на міжбанку. Також сайт Pro Гроші разом з експертами розбиралися, що буде з курсом долара у вересні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.