Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найвигідніший час для обміну валюти – експерт пояснив, коли краще купувати долари

Пропонуємо разом розібратися, чи існують дні та години, коли краще проводити операції з обміну валют

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара може змінюватися кожного дня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці, як і багато інших громадян світу, часто обирають долар США як основну іноземну валюту для зберігання та інвестування своїх грошей. Тому у людей часто виникає питання щодо того, у який день та час найвигідніше купувати долар.

На це питання сайту Pro Гроші відповів доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков.

У який день краще купувати долари

В Україні досить розвинутий валютний ринок, тому практично немає конкретного дня, коли найвигідніше купувати іноземну валюту.

У суботу та неділю курс долара стоїть, він не змінюється. Зазвичай показники формуються десь у п'ятницю, а у вихідні вони знаходяться на місці.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

У понеділок відбувається початок ділової активності, і це може призвести до коливань курсів. У цей день на вартість валюти впливають споживчий попит і пропозиція.

А ось середа є днем, коли на ринку працюють більш обережні та інформовані покупці. У зв'язку з цим валютний ринок може бути більш стійким і менше піддаватися спонтанним змінам. Економіст додав, що п'ятниця також є сприятливим днем для обміну іноземної валюти.

Загалом, не можна сказати, що якісь дні більш вигідні. Скоріше, краще обмінювати валюту десь у вівторок, середу та четвер. Це спокійні дні, які не піддаються якимось впливам, — зазначив Олексій Плотніков.

У яку годину вигідніше міняти долари

Якщо ринок стабільний, то час доби (ранок чи вечір) не має впливу на курс долара. Якщо відбуваються потрясіння, то тоді можуть бути зміни. Але передбачити, коли це станеться, неможливо.


Отже, для тих, хто має намір купувати або продавати долари, рекомендацією залишається бути уважними та слідкувати за новинами та економічними подіями, які можуть впливати на ринок валют, незалежно від дня тижня чи години.

Де вигідніше купувати долари у вересні

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші допоміг в цьому розібратися.

Він рекомендує звертатися у банки та обмінники для обміну валют. При виборі фінустанови українцям потрібно враховувати безпеку та курс.

При цьому він зазначив, що не підтримує користування послугами чорного ринку і не розглядає його як вигідний варіант для обміну валюти.

Раніше сайт Pro Гроші з експертами з'ясували, що буде відбуватися з курсом долара у вересні. Також редакція сайту дізналася в економіста, яких змін чекати на валютному ринку наступного тижня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.