Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк змінив ліміти видачі готівки в касах: скільки валюти тепер можна замовити

У державному банку розповіли, який нижній ліміт встановлено для видачі валюти в касах

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Скільки готівки можна отримати в касі ПриватБанку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк вирішив змінити нижні ліміти на замовлення валюти в касах. Згідно з новими правилами, можна замовити мінімум 300 доларів, 300 євро або 20 тисяч гривень. Раніше ця сума була кратною 50 доларам.

Про це йдеться у відповіді державного банку на скаргу клієнта на порталі Мінфін у розділі відгуків.

"50 доларів перестали видавати – "бо проблеми з готівкою". А сьогодні (13 лютого — ред.) я раптом дізнаюся, що не можу замовити 200 доларів. "Мінімальна сума замовлення 300 USD", – розповів клієнт.

Що відповіли клієнту в банку

У відповіді на скаргу в ПриватБанку підтвердили, що дійсно, відтепер мінімальне замовлення на видачу валюти в касі становить 300 доларів.

"Дійсно, мінімальна сума персонального замовлення готівки: 20 000 гривень, 300 доларів або євро. Отримати готівку без попереднього замовлення також можливо за наявності в обігу каси", – повідомили в банку.

Максимальна сума залишилася незмінною. Згідно з постановою НБУ, за один раз можна отримати валюту не більше ніж на 100 тисяч гривень.

Як замовити отримання готівки

Для здійснення даної операції слід в онлайн-банкінгу Приват24 обрати розділ "Сервіси", потім "Послуги" та пункт "Замовлення готівки". Після цього потрібно вказати необхідну суму та валюту, а потім – відділення банку, в якому планується отримати кошти.

Чому з карток українців можуть зникати гроші

Раніше громадянин України звернувся до відділення ПриватБанку, щоб відкрити картку для виплат, на яку планував отримувати заробітну плату. Спершу у відділенні працівник повідомив, ніби то картку для виплат не можна відкрити без одночасного отримання Універсальної картки.

При цьому офіційно не зазначено, що рахунки не функціонують окремо. Клієнти мають право на власний розсуд обирати, яку саме картку реєструвати, залежно від особистих потреб.

Щоб не сперечатися з працівниками банку, клієнт погодився на друге оформлення. Через деякий час чоловік випадково помітив у додатку Приват24, що йому додатково оформили страхування. Тобто працівник ПриватБанку без відома клієнта нав’язав непотрібну платну послугу, за що довелося заплатити особисті кошти.

У ПриватБанку відповіли, що будуть проведені профілактичні бесіди з працівниками та банк розбереться, чому могла виникнути така проблема, аби у майбутньому схожих історій не траплялося.

Кому ПриватБанк обмежує доступ до кредитів

Клієнти фінустанови скаржаться на певні проблеми із використанням кредитних коштів, банк в деяких випадках може заборонити переказувати кредитні кошти або знімати готівку.

Заборонити використовувати кредитні кошти можуть, якщо банку здається, що проведені операції можуть бути з високим ризиком або клієнт має складнощі з погашенням боргу.

Трапився випадок, коли ПриватБанк без попередження обмежив клієнту використання кредитних коштів, а саме — зняття готівки та переказ грошей на іншу картку. Чоловік це зрозумів, коли не зміг переказати гроші на іншу картку. Після цього він звернувся до фінустанови з проханням пояснити, чому саме банк запровадив такі обмеження.

"Прострочень в мене ніколи не було, кредитна історія – ідеальна", – каже клієнт.

Чоловік не розумів, чому банк не повністю обмежив використання кредитних коштів, адже він й надалі міг розраховуватися кредитною карткою в магазинах.

Що відповіли у ПриватБанку на скаргу про кредитні кошти

Після звернення клієнт отримав відповідь, що фінустанова постійно переглядає як умови використання кредитних коштів, так і розмір кредитного ліміту, враховуючи сотні показників.

"Кредитна історія також враховується, проте це не єдиний і не головний фактор, адже кожен із показників має свою вагу і впливає на кінцеве рішення. При знятті такого обмеження банк надсилає повідомлення", – відповіли у ПриватБанку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що банкомати можуть позбавити коштів, і розповідав, як реагує ПриватБанк на проблеми клієнтів. Також ми повідомляли, що в деяких українців проблеми з додатком Приват24.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.