Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Постраждалим від війни українцям виплатять 100 тисяч гривень – хто може отримати

Одноразову фінансову допомогу від держави у такому розмірі отримали вже 197 людей

Фото: СБУ, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Звільнені з полону українці отримають по 100 тис. гривень

Фото: СБУ, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Звільненим з російського полону українцям передбачена одноразова фінансова допомога у розмірі 100 тисяч гривень.

Про це повідомили у Мінреінтеграції.

З початку року вже перераховано 19,7 млн гривень звільненим з полону українцям і 6,8 млн гривень тим, хто ще в неволі.

Протягом 2022 року ухвалили рішення про визнання 317 людей такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Мінреінтеграції вже перерахувало 197 колишнім полоненим одноразову грошову допомогу по 100 тис. гривень кожному. Найближчим часом такі виплати отримають ще 112 осіб.

Водночас триває збір документів на отримання грошової допомоги у всіх звільнених з полону. Зокрема, у жовтні буде розглядатися питання про виплату по 100 тис. гривень 215 полонених, яких звільнили 21 вересня 2022 року. Серед них – захисники з "Азовсталі".

З питань отримання одноразової грошової допомоги рекомендують звертатися до Мінреінтеграції за номером: (044) 355-14-56.

Крім того, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій перерахувало 6,8 млн гривень на отримання правової допомоги сім’ям незаконно ув’язнених росією українських громадян. Ще 5,9 млн гривень виплатять найближчим часом.

Хто має право на безоплатне лікування

Держава повністю взяла на себе зобов’язання щодо видатків на фінансування лікування й подальшої медичної реабілітації українських захисників та цивільних, звільнених з російського полону.

Надання медичної допомоги відбувається таким чином:

  • Спершу військові та цивільні, звільнені з полону, проходять спеціалізовані медичні огляди, під час яких фахівці визначають, чи є потреба в амбулаторному або спеціалізованому лікуванні, зокрема, за межами України, в європейських клініках.
  • Усі медичні огляди, лікування та подальша реабілітація звільнених із полону пацієнтів є безоплатними і забезпечуються коштом державного бюджету у визначених медичних закладах.

За необхідності, українців відправляють на лікування в Європу. Меддопомогу можна отримати в одній із 18 країн.

Раніше ми писали про те, що українцям доступна грошова допомога до 2500 грн. Також ми розповідали, що з листопада деякі українці отримуватимуть додаткову допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.