Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям доступна грошова допомога до 2500 грн – як отримати

Українці можуть розраховувати на фінансову допомогу від різних міжнародних благодійних організацій

Колаж: Pro Гроші

Біженцям виплачують матеріальну допомогу різні міжнародні благодійні організації

Колаж: Pro Гроші

Громадяни України від початку воєнного стану можуть звернутися до деяких благодійних міжнародних організацій за належною матеріальною допомогою. Сума корелюється у діапазоні від 2200 грн до 2500 грн.

Які саме програми допомоги реалізуються – читайте матеріалі Pro Гроші.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців

Цей орган, що підпорядковується Генеральній Асамблеї ООН, прицільно займається захистом і підтримкою біженців. Внутрішньо переміщені особи з Полтавської, Дніпропетровської, Одеської, Кіровоградської, Запорізької, Черкаської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей можуть прийти у пункт реєстрації або оформити відповідну заяву через платформу "єДопомога".

Людям виплачують 2220 грн на кожного члена сім'ї протягом трьох місяців. Або ж є змога отримати всю суму одним платежем ,тобто 6660 грн. Зауважимо, що перші кошти надійдуть на рахунок протягом 4-х тижнів після подання заяви.

Існує єдина вимога, окрім статусу переселенця: місячний доход на одного члена сім'ї не повинен перевищувати 5400 грн.

Естонська рада у справах біженців

Програма реалізується спільно з Запорізьким благодійним фондом "Єдність" за майбутнє" та пропонує багатоцільову матеріальну допомогу у розмірі 2220 грн на одну особу. Виплачується щомісяця протягом трьох. Але діє тільки в родинах, де є максимум 5 людей. Заявка не підтвердиться, якщо особа вже бере участь в іншій благодійній програмі.

Пріоритети надаються ВПО, пораненим внаслідок бойових дій, людям з інвалідністю, а також громадянам, які втратили житло через війну. Щоб оформити право на виплату, потрібно зателефонувати в центр підтримки або заповнити форму реєстрації онлайн на сайті програми. Перші кошти надійдуть на банківський рахунок протягом п’яти днів після підтвердження.

Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста

Це приватна гуманітарна установа, яка обіцяє переселенцям і мешканцям окупованих та деокупованих територій у зоні бойових дій виплату у розмірі 2500 грн протягом трьох місяців. Оформити заявку можна через "єДопомогу" або особисто в офісі Місії у Полтаві, Одесі, Києві чи Дніпрі.

Доведеться довго чекати коштів – близько місяця або півтора після узгодження матеріальної допомоги. Як вказано на сайті Місії, першочергово відбирають людей з малозабезпечених сімей та осіб з інвалідністю II групи. Зняти гривні можна у відділені банків з особистого рахунку або отримати готівку на пошті.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні може побільшати одержувачів субсидій. Також ми повідомляли про безкоштовне лікування та медикаменти для ВПО.

Дізнатися більше про допомогу українцям під час війни можна у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.